top
ljubuški portal

Dobro došli na arhivske stranice LJ::portala  # 1.veljače 2009 - 21.veljače 2014 #FOTO: Policijska akcija na području Ljubuškog u vezi s krađom vozila
Utorak, 08 Listopad 2013 13:23

altPo nalogu Tužitelja BiH provodi se obimna policijska akcija u kojoj sudjeluju policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i MUP-a ZHK-Ljubuški. Radi se o istrazi usmjerenoj na rasvjetljavanje više desetina krađa skupocjenih "bmw" vozila. Akcija se provodi na širem području općine Ljubuški.

Ova akcija usmjerena je na otkrivanje i kazneno procesuiranje počinitelja kaznenih djela organiziranog kriminala, a u vezi s krađama vozila, krivotvorenjem dokumentacije i drugim kaznenim djelima.

U tijeku su pretresi na četiri lokacije, izuzimanje dokaznog materijala, dokumentacije, kao i pronađenih dijelova motornih vozila. Četiri osobe su uhićene, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

One se sumnjiče da su u proteklom razdoblju otuđile i sudjelovale u nezakonitim radnjama krivotvorenja isprava za veći broj vozila, čija ukupna vrijednost prelazi pola milijuna KM.

Osobe lišene slobode bit će u zakonskom roku predate postupajućem tužitelju, koji će ih ispitati i nakon toga odlučiti za koliko osumnjičenih će uputiti prijedlog za određivanje mjere pritvora ili drugih mjera zabrane, u skladu sa zakonom.

Tijekom ove akcije, do sada je otkriveno više otuđenih vozila, a uglavnom se radi o novijim vozilima više klase, čija je pojedinačna vrijednost veća od 10.000,00 KM.

Tužiteljstvo BiH i policijske agencije nastavljaju aktivnosti u okviru istrage u ovom predmetu, sa ciljem podizanja optužnice i kaznenog procesuiranja počinitelja ovih kaznenih djela.

Cilj ovakvih akcija je zaštita imovine građana Bosne i Hercegovine, te smanjenje autokriminala u Bosni i Hercegovini.

"Izvršenim pretresima pronađen je i stavljen pod nadzor policije određeni broj motornih vozila i veća količina dijelova od motornih vozila za koje se sumnja da potječu iz krađe, ili ih se dovodi u vezu s izvršenjem kaznenih djela teške krađe.  Također, pronađene su i oduzete tri puške i manja količina streljiva" - priopćeno je iz MUP-a ŽZH.

Fena | foto: mup.ks.gov.ba

Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja:

U komentarima je zabranjeno otvoreno vrijeđanje, bez obzira o kakvom je vrijeđanju riječ i na koga se odnosi. Ukoliko se ne slažete sa člankom ili nečijim mišljenjem slobodno to komentirajte, ali argumentirano i bez uvredljivih izraza.

Prilikom pisanja komentara pridržavajte se osnovnih pravila komuniciranja. Autori komentara prilikom pisanja moraju imati na umu da njihove IP adrese nisu zaštićene ni po kojoj osnovi i u skladu s tim trebaju paziti na sadržaj komentara za koji su sami odgovorni!

Korisničke komentare ljportal.com u bilo kojem trenutku može ukloniti s portala bez prethodne najave.

Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ljportal.com ni na koji način ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije.

 
Portal za društvenu dekontaminaciju Internet stranice sela Hardomilje hercegovina.info internet portal Mostar, Stolac, Neum i Čapljina hrvatska je stara djedovina Novosti iz Čitluka / Brotnja! Grude Online Internet stranice sela Klobuk Vaš kutak za odmor! 99,4 MHz Selo Vojnići

bottom
ib_m