top
ljubuški portal

Dobro došli na arhivske stranice LJ::portala  # 1.veljače 2009 - 21.veljače 2014 #Akcija Udar : Dvije osobe privedene, pronađena marihuana, speed, oružje
Subota, 26 Listopad 2013 08:08

marihuana grabPostupajući u okviru akcije kodnog imena „Udar“ policijski službenici PU Ljubuški došli su do saznanja da više osoba iz mjesta Grab vrši kaznena djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, o čemu smo izvijestili Županijsko tužiteljstvo.


Temeljem naredbe Općinskog suda u Ljubuškom policijski službenici PU Ljubuški danas su izvršili pretrese na dvije lokacije.
Nakon dolaska policijskih službenika u mjesto Grab, zaseok Gradac, do obiteljske kuće A. V. (26) isti je se dao u bijeg, a prilikom bijega odbacio je PVC vrećicu.
Policijski službenici ubrzo su sustigli A. V. (26) i lišili ga slobode te pronašli odbačenu PVC vrećicu u kojoj se nalazila zeljasta tvar koja svojim karakteristikama asocira na opojnu drogu marihuanu.
Policijski službenici izvršili su pretres obiteljske kuće A. V. (26).
Tom prilikom u kući je pronađena i izuzeta određena količina suhe zeljaste tvari koja svojim karakteristikama asocira na opojnu drogu marihuanu a pronađena je i izuzeta neinstalirana oprema za laboratorijski uzgoj marihuane (8 UV lampi, 2 transformatora električne energije, veća količina elektro kabela i široka cijev za dovod zraka).
Također, u dvorištu obiteljske kuće A. V. (26) pronađeno je pet /5/ stabljika koje svojim izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje, te stabljike su počupane i pohranjene u službenim prostorijama.
Izvršenim vaganjem utvrđeno je da neto masa ukupno pronađene i oduzete zeljaste tvari iznosi 2180 gr.
A. V. (26) je lišen slobode te će se tijekom večeri i sutrašnjeg dana nad njim izvršiti kriminalistička obrada.
Policijski službenici PU Ljubuški danas su izvršili pretragu obiteljske kuće, okućnice i motornog vozila koje koristi  I. M. (22) iz mjesta Grab, zaseok Romanjka.
Prilikom pretrage kuće pronađena je automatska puška marke AK 47 s pripadajućim okvirom i streljivom a u motornom vozilu marke „Jaguar“ koje navedeni koristi pronađeno je četrnaest /14/ smotuljaka čiji sadržaj asocira na opojnu drogu speed, kao i jedan grumen koji svojim karakteristikama asocira na opojnu drogu marihuanu.
I. M. (22) također je lišen slobode te će se nad njim izvršiti kriminalistička obrada.
Inače, ovo  je 161. uspješna  akcija na suzbijanju zlouporaba opojnih droga, otkako se na čelu Uprave policije MUP-a Županije Zapadnohercegovačke nalazi  policijski komesar Zoran Galić, koji je povodom ove akcije kratko izjavio: „Po svojoj veličini MUP Županije Zapadnohercegovačke jedna je od najmanjih policijskih agencija u zemlji. Međutim, ako usporedimo naše rezultate u suzbijanju zlouporaba opojnih droga s rezultatima drugih policijskih agencija, vidljivo je da ostvarujemo bolje rezultate od mnogih, puno većih i opremljenijih policijskih agencija. Bez imalo sumnje, u pogledu borbe protiv zlouporaba opojnih droga MUP Županije Zapadnohercegovačke jedna je od vodećih  policijskih agencija u zemlji“.

 

mupzzh.ba

Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja:

U komentarima je zabranjeno otvoreno vrijeđanje, bez obzira o kakvom je vrijeđanju riječ i na koga se odnosi. Ukoliko se ne slažete sa člankom ili nečijim mišljenjem slobodno to komentirajte, ali argumentirano i bez uvredljivih izraza.

Prilikom pisanja komentara pridržavajte se osnovnih pravila komuniciranja. Autori komentara prilikom pisanja moraju imati na umu da njihove IP adrese nisu zaštićene ni po kojoj osnovi i u skladu s tim trebaju paziti na sadržaj komentara za koji su sami odgovorni!

Korisničke komentare ljportal.com u bilo kojem trenutku može ukloniti s portala bez prethodne najave.

Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ljportal.com ni na koji način ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije.

 
Portal za društvenu dekontaminaciju Internet stranice sela Hardomilje hercegovina.info internet portal Mostar, Stolac, Neum i Čapljina hrvatska je stara djedovina Novosti iz Čitluka / Brotnja! Grude Online Internet stranice sela Klobuk Vaš kutak za odmor! 99,4 MHz Selo Vojnići

bottom
ib_m