top
ljubuški portal

Dobro došli na arhivske stranice LJ::portala  # 1.veljače 2009 - 21.veljače 2014 #Moj zet nije opljačkao Bunozu, našao je mobitel odbačen kod Guiste
Subota, 23 Studeni 2013 13:28

zlatar p

Nakon jučerašnjeg priopćenja MUP-a ŽZH Lj::portalu i Dnevnom listu obratio se Ante Nižić, punac osumnjičenog, koji s njim živi u kući u Lisicama, te je izjavio da njegov zet nikog nije napao i opljačkao. Jedina krivnja njegovog zeta je jer je 2. listopada kod Guiste našao odbačen mobitel koji je otet od zlatara Bunoze, te ga donio kući, tvrdi punac.


“Moj zet je pošten čovjek, on radi u Komunalnom kao čistač. U smeću je našao mobitel, nije znao čiji je, kasnije će se ispostaviti da je to mobitel koji je otet Bunozi, on taj mobitel nije niti krio, pokazao ga je i direktoru Komunalnog, donio ga je kući, dao ga svojoj ženi da ga koristi, a zbog toga ga je policija uhitila”, prepričao nam je jučer Nižić. “Da je moj zet znao čiji je to mobitel, ne bi ga nosio kući, da je on pljačkaš, on bi ga bacio u smeće kao što su napravili ovi što su i počinili tu pljačku”, tvrdi Bunoza, koji je objasnio kako je njegova kći u taj mobitel ubacila drugu karticu te ga koristila.

“Spominje se da je moj zet ukrao 3000 maraka od Bunoze, pa da je to istina, ne bih mu ja morao svaki dan davati novac za hranu, moj zet je pošten radnik, njemu je Komunalno dužno nekoliko plaća. Mislim da se u ovom slučaju trebalo nekoga okriviti i da se išlo da se sve svali na sirotinju”, tvrdi Nižić.

Upad policije
On kaže da će podnijeti prijavu i Unutarnjoj kontroli zbog nasilne akcije policajaca. “Upala su šestorica u kuću, sve su isprevrtali, ništa nisu našli. Moja kći im je predala taj mobitel, ništa drugo nisu ni mogli naći. Dijete je plakalo, u kući je starija žena na samrti, nikakvog obzira policajci nisu imali, mene su kasnije istjerali iz policije kada sam se požalio zašto su morali sa šestoricom policajaca pretresati kuću”, prepričao je on i dodao da je čak Hitna morala doći pred njihovu kuću jer mu je pozlilo pri pretresu. Iz MUP-a su, pak, jučer priopćili da će protiv 30-godišnjeg V. S., ipak, podnijeti izvješće zbog počinjenog razbojstva. Za to mu prijeti zatvorska kazna u trajanju od jedne do deset godina. Kažu u MUP-u kako su tijekom istrage izvršili očevid, kojom prilikom su pronašli plinski pištolj za koji postoje indicije ga je koristio počinitelj, te da su poduzeli cijeli niz drugih mjera i radnji u cilju rasvjetljavanja kaznenog djela, da bi na kraju operativnim radom kao mogućeg počinitelja identificirali spomenutog V. S. (30) s boravištem u mjestu Lisice.

Kako doznajemo, policija još radi na slučaju zlatarnice Perla, koja je dva puta ranije orobljena. Naime, prethodno se u samo jednom slučaju dogodila otimačina čak šest kilograma nakita vrijednog 300.000 KM. Tada su dvojica razbojnika s kapuljačama, od kojih je jedan imao pištolj u ruci, drsko upali u zlatarsku usred grada te vlasnika brutalno napali i ozlijedili po glavi. U razgovoru sa susjedima čulo se nekoliko verzija, no iz obzirnosti prema svome susjedu i nesreći koja ga je snašla nisu željeli puno govoriti. Prema njegovim riječima, upalio se alarm, no to nije spriječilo razbojnike da pokupe vrijedne predmete i brzo nestanu, u smjeru granice. Kamo su se udaljili i je li bilo pomagača, nije poznato. Moglo se čuti i to da je, navodno, u bijelom golfu sjedila jedna zamaskirana osoba. Zanimljivo je da su pobjegli u vozilu koji je noć ranije ukraden u širokobriješkom mjestu Buhovo, i to vozilo jednog bivšeg specijalca.

Dnevni list, Večernji list | LJ::portal

Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja:

U komentarima je zabranjeno otvoreno vrijeđanje, bez obzira o kakvom je vrijeđanju riječ i na koga se odnosi. Ukoliko se ne slažete sa člankom ili nečijim mišljenjem slobodno to komentirajte, ali argumentirano i bez uvredljivih izraza.

Prilikom pisanja komentara pridržavajte se osnovnih pravila komuniciranja. Autori komentara prilikom pisanja moraju imati na umu da njihove IP adrese nisu zaštićene ni po kojoj osnovi i u skladu s tim trebaju paziti na sadržaj komentara za koji su sami odgovorni!

Korisničke komentare ljportal.com u bilo kojem trenutku može ukloniti s portala bez prethodne najave.

Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ljportal.com ni na koji način ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije.

 
Portal za društvenu dekontaminaciju Internet stranice sela Hardomilje hercegovina.info internet portal Mostar, Stolac, Neum i Čapljina hrvatska je stara djedovina Novosti iz Čitluka / Brotnja! Grude Online Internet stranice sela Klobuk Vaš kutak za odmor! 99,4 MHz Selo Vojnići

bottom
ib_m