top
ljubuški portal

Dobro došli na arhivske stranice LJ::portala  # 1.veljače 2009 - 21.veljače 2014 #Pljačkaši opet "ordiniraju" Šipovačom
Četvrtak, 12 Prosinac 2013 07:59

ljPljačke po Šipovači ne jenjavaju te su sve učestalije. Nakon "sezona" krađa šumskih stabala, zatim duhana, pa suhomesnatih proizvoda čuvanih u sušnicama - pršuta i pečenica, potom lakog oružja - pušaka i pištolja, na red su došli i akumulatori. I to ne bilo kakvi akumulatori, nego samo akumulatori koji se nalaze u traktorima IMT-539.

Možda zvuči smiješno, ali lopove koji "ordiniraju" po Šipovači ovih dana izuzetno privlače traktori IMT-539, preciznije, akumulatori koji se nalaze u njima.

Naime, u zadnjih nekoliko dana u Šipovači je otuđeno šest akumulatora od šest različitih mještana iz šest traktora IMT-539. Za sve to vrijeme u Šipovači nije zabilježen niti jedan slučaj krađe akumulatora koji se ne nalazi u traktoru.

 

Slučajno ili ne?

Većina krađa koje se zadnjih godina događaju po Šipovači imaju jednu specifičnu karakteristiku - banditi kradu istu vrstu imovine od mještana. Sjetimo se primjera krađa šumske imovine - popularnih "drača", zatim duhana, pa u novije vrijeme oružja i suhomesnatih proizvoda pa sve do posljednjih krađa akumulatora iz traktora.

Možda nisu uvijek jedni te isti počinitelji, ali sa sigurnošću možemo zaključiti da su ove pljačke pomno organizirane, tj. pljačkaši prije prodadnu ukradeno nego li što to ukradeno ukradu ili rade po narudžbi. Iako su probirljivi, lopovi ne propuštaju iskoristiti iznenadnu priliku ako im se ona ukaže.

Znaju to i mještani Šipovače koji ovih dana spavaju na jedno oko u strahu od neželjenih posjetitelja. Nemaju svi traktore, ali ih sve isto pitanje muči - što je sljedeća meta lopova?

 

Što je sljedeće?

Nakon "odrađenih" akumulatora, pljačkaši se vjerovatno okreću novim metama. Kako je ovo vrijeme svinjokolje pa su sušnice pune mesa, za očekivati je da će upravo u sušnice biti provaljivano. No, povijest nas uči kako su lopovi koji "ordiniraju" Šipovačom probirljivi, pa će vjerovatno sačekati da se meso u sušnicama osuši. A u međuvremenu NITKO NIJE SIGURAN.

 

Šta radi policija?

U ovoj državi ništa kvalitetno ne funkcionira osim bezvlašća, bezakonja, kriminala, mita i korupcije, pa tako niti policija. Počinitelji se rijetko kad pronađu i još rjeđe kažnjavaju. Policiju baš i ne zanimaju "sitne" pljačke, a građani sve rijeđe prijavljaju otuđenje svoje imovine jer znaju da će počinitelji proći nekažnjeno.

Kako spriječiti pljačku i zaustaviti pljačkaše?

 

sipovaca-portal.blogspot.com

Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja:

U komentarima je zabranjeno otvoreno vrijeđanje, bez obzira o kakvom je vrijeđanju riječ i na koga se odnosi. Ukoliko se ne slažete sa člankom ili nečijim mišljenjem slobodno to komentirajte, ali argumentirano i bez uvredljivih izraza.

Prilikom pisanja komentara pridržavajte se osnovnih pravila komuniciranja. Autori komentara prilikom pisanja moraju imati na umu da njihove IP adrese nisu zaštićene ni po kojoj osnovi i u skladu s tim trebaju paziti na sadržaj komentara za koji su sami odgovorni!

Korisničke komentare ljportal.com u bilo kojem trenutku može ukloniti s portala bez prethodne najave.

Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ljportal.com ni na koji način ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije.

 
Portal za društvenu dekontaminaciju Internet stranice sela Hardomilje hercegovina.info internet portal Mostar, Stolac, Neum i Čapljina hrvatska je stara djedovina Novosti iz Čitluka / Brotnja! Grude Online Internet stranice sela Klobuk Vaš kutak za odmor! 99,4 MHz Selo Vojnići

bottom
ib_m