top
ljubuški portal

Dobro došli na arhivske stranice LJ::portala  # 1.veljače 2009 - 21.veljače 2014 #Rasvjetljeno razbojništvo nad čuvarom ljubuške Gimnazije
Nedjelja, 22 Prosinac 2013 18:39

ljPU Ljubuški rasvijetlila je razbojništvo, koje su dvije nepoznate i naoružane osobe počinile preksinoć u Ljubuškom. Podsjećamo, u jučerašnjem priopćenju naveli smo da je preksinoć u 19:35 h PU Ljubuški zaprimila prijavu o razbojništvu, počinjenom nad čuvarem u Gimnaziji, koja se nalazi u Ulici sestre Silvije Antić u Ljubuškom.

Prema navodima iz prijave dvije nepoznate osobe napale su 53-godišnjeg čuvara, nanijevši mu teške tjelesne ozljede. Nadalje, prema navodima iz prijave došlo je do upotrebe vatrenog oružja, pri čemu je jedan počinitelj zadobio teške tjelesne ozljede, a po dovršenju kaznenog djela nepoznati počinitelji uspjeli su pobjeći u nepoznatom smjeru, s točno neutvrđenom svotom novca kojeg su oduzeli od 53-godišnjeg čuvara. Ozlijeđenom 53-godišnjem čuvaru hitna medicinska pomoć ukazana je u Domu zdravlja Ljubuški, nakon čega je prevezen u SKB Mostar na daljnje pretrage i odakle je, nakon izvršenih pretraga, otpušten na kućno liječenje. Preksinoć u 20:15 h zaprimili smo prijavu da je u Dom zdravlja u Čapljini dovezen D. M. (32) iz Čapljine, s ranom od vatrenog oružja, a riječ je o osobi koju se povezuje s izvršenjem opisanog kaznenog djela. D. M. (32) prevezen je u SKB Mostar gdje je hospitaliziran, i gdje je stavljen pod nadzor policije. Županijski tužitelj, zajedno s policijskim službenicima PU Ljubuški, jučer je izvršio očevid a poduzete su i brojne druge mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja opisanog kaznenog djela. Operativnim radom istražitelji PU Ljubuški došli su do saznanja o drugom počinitelju razbojništva. Noću sa subote na nedjelju, u 00:15 h, slobode je lišen M. B. (25) iz mjesta Lisice, općina Ljubuški, te je danas nad njim izvršena kriminalistička obrada. Postupajući županijski tužitelj i istražitelji PU Ljubuški danas su u SKB Mostar uzeli iskaz od D. M. (32) koji je dobio prostrijelnu ozljedu glave, koja nije opasna po život, a tom prilikom isti je u cijelosti priznao izvršenje kaznenog djela. Temeljem naredbe Županijskog suda u Širokom Brijegu policijski službenici PU Ljubuški danas su, u mjestu Lisice, izvršili pretragu obiteljske kuće, pratećih objekata i okućnice kao i motornog vozila koje koristi M. B. (25). Tom prilikom oduzet je veći broj predmeta koje se dovodi u vezu s izvršenjem opisanog kaznenog djela. Temeljem prikupljenih dokaza i uzetih iskaza utvrđeno je postojanja osnova sumnje da su D. M. (32) i M. B. (25) na gore opisani način počinili kazneno djelo Razbojništvo iz čl. 289. st 2. KZ-a FBiH. Danas u 17:45 h policijski službenici PU Ljubuški priveli su M. B. (25) u Županijsko tužiteljstvo, a istodobno je protiv njega te protiv D. M. (32) podneseno Izviješće o počinjenom kaznenom djelu, zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo Razbojništvo iz čl. 289. st. 2. KZ-a FBiH.

 

UPRAVA POLICIJE MUP-a 

Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja:

U komentarima je zabranjeno otvoreno vrijeđanje, bez obzira o kakvom je vrijeđanju riječ i na koga se odnosi. Ukoliko se ne slažete sa člankom ili nečijim mišljenjem slobodno to komentirajte, ali argumentirano i bez uvredljivih izraza.

Prilikom pisanja komentara pridržavajte se osnovnih pravila komuniciranja. Autori komentara prilikom pisanja moraju imati na umu da njihove IP adrese nisu zaštićene ni po kojoj osnovi i u skladu s tim trebaju paziti na sadržaj komentara za koji su sami odgovorni!

Korisničke komentare ljportal.com u bilo kojem trenutku može ukloniti s portala bez prethodne najave.

Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ljportal.com ni na koji način ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije.

 
Portal za društvenu dekontaminaciju Internet stranice sela Hardomilje hercegovina.info internet portal Mostar, Stolac, Neum i Čapljina hrvatska je stara djedovina Novosti iz Čitluka / Brotnja! Grude Online Internet stranice sela Klobuk Vaš kutak za odmor! 99,4 MHz Selo Vojnići

bottom
ib_m