top
ljubuški portal

Dobro došli na arhivske stranice LJ::portala  # 1.veljače 2009 - 21.veljače 2014 #Prebacivali Turke i Kosovare preko granica kod Ljubuškog i Bijeljine
Subota, 11 Siječanj 2014 11:44

kriumčarenje ljudiSudac za prethodni postupak Suda BiH potvrdio je optužnicu protiv 13 osoba koje se terete za pripadnost organiziranoj kriminalnoj skupini koja je krijumčarila imigrante iz Turske i Kosova.

 

Akcija “Jug”

 

Optužnica tereti Sezaira Abdijia iz Prizrena, Duška Ostojića, Dragana Vujića i Đorđa Jevtića iz Bijeljine, Ratka Filipića iz Šekovića, Zorana Grujčića iz Oštre Luke, Savu Markovića iz Zavidovića, Ozrena Nišića iz Bijeljine, Denisa i Matea Puljića te Branka Petrovića iz Ljubuškog, Danijela Ivoša iz Bugojna i Feđu Jahuru iz Mostara.
Prema navodima optužnice, Abdiji i ostali su, na području općina Bijeljina i Ljubuški, od 26. veljače do 16. travnja prošle godine, kao skupina za organizirani kriminal, izvršili prevođenje migranata preko državne granice, koji nemaju važeće putne isprave za kretanje i prelazak državne granice. Članove skupine su sredinom svibnja uhitili pripadnici Granične policije u međunarodnoj akciji kodnog naziva “Jug” zbog sumnje da su dogovarali i organizirali krijumčarenje Kosovara i Turaka preko Srbije, BiH i Hrvatske u zemlje zapadne Europe. Tada je pretreseno 14 lokacija u Bijeljini, Mostaru, Čitluku, Ljubuškom, Grudama i Bugojnu, uz potporu pripadnika MUP-ova Zapadnohercegovačke i Srednjobosanske županije.

 

Jedan u pritvoru

 

Tijekom istrage se moglo čuti da su Abdiji i Ivoš navodno, zajedno s ostalim osumnjičenima, od siječnja do travnja vodenim i kopnenim putem prebacili ukupno 35 migranata.
Migranti nisu imali dopušteni boravak u tim zemljama, a osumnjičeni su od njih za prebacivanje uzimali ugovorene novčane naknade.
Od svih optuženih, samo Abdiji se nalazi u pritvoru. Ova mjera je bila određena i Danijelu Ivošu kada je uhićen, ali mu je kasnije pritvor ukinut te izrečene mjere zabrane.

 

H.Rovčanin | Dnevni list

Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja:

U komentarima je zabranjeno otvoreno vrijeđanje, bez obzira o kakvom je vrijeđanju riječ i na koga se odnosi. Ukoliko se ne slažete sa člankom ili nečijim mišljenjem slobodno to komentirajte, ali argumentirano i bez uvredljivih izraza.

Prilikom pisanja komentara pridržavajte se osnovnih pravila komuniciranja. Autori komentara prilikom pisanja moraju imati na umu da njihove IP adrese nisu zaštićene ni po kojoj osnovi i u skladu s tim trebaju paziti na sadržaj komentara za koji su sami odgovorni!

Korisničke komentare ljportal.com u bilo kojem trenutku može ukloniti s portala bez prethodne najave.

Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ljportal.com ni na koji način ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije.

 
Portal za društvenu dekontaminaciju Internet stranice sela Hardomilje hercegovina.info internet portal Mostar, Stolac, Neum i Čapljina hrvatska je stara djedovina Novosti iz Čitluka / Brotnja! Grude Online Internet stranice sela Klobuk Vaš kutak za odmor! 99,4 MHz Selo Vojnići

bottom
ib_m