top
ljubuški portal

Dobro došli na arhivske stranice LJ::portala  # 1.veljače 2009 - 21.veljače 2014 #Hercegovina se guši u otpadu zbog blokade Uborka
Ponedjeljak, 27 Siječanj 2014 11:14

otpadZahvaljujući blokadi Komosa koji je blokirao vozilima putove na deponiju Uborak, čitava Hercegovina se počinje gušiti u otpadu. Komunalna poduzeća iz Širokog, Gruda, Ljubuškog te Parkova iz Mostara traže alternative za zbrinjavanje više tisuća tona otpada i prevladavanje trenutne situacije.

Otpad se zbrinjava po bivšim šljunčarama u Bijelom polju te Bišće polju, kao i čitlučkom odlagalištu gdje mostarski Parkovi preko privatnih poduzeća deponiraju stotine tona komunalnog otpada iz Mostara. Neslužbeno se doznaje kako se otpad iz Mostara trenutno deponira u čitlučkoj boksitnoj jami.

Zapadnohercegovački otpad se deponira u Posušju ili završava u Bosni. - Nevjerojatno je da se jedno poduzeće može bez blagoslova stranke koja je postavila rukovodeći kadar poduzeća usuditi provesti blokadu čitave regije. Postavljaju se i pitanja zašto Komos nije već prije nekoliko godina otišao u stečaj iako je imao preduvjete za to i tko iz mostarskih stranaka stoji iza ovih planiranih nereda i stvaranja kaosa u regiji - kažu nam naši sugovornici.

Dovođenjem više od 200.000 građana Hercegovina u stanje mogućih epidemija i zaraza te odlažući otpad na divljim deponijima tužiteljstvo treba povući odlučne mjere i korake za kažnjavanjem tih istih osoba. Ne zaboravimo i platformaško Federalno ministarstvo okoliša koje stvaranjem regionalnih odlagališta daje veliku moć u ruke neodgovornih pojedinaca.

I ova strategija zajedno s pravilnicima za elektronski i ambalažnim otpadom iz Ministarstva okoliša se pokazala katastrofalna. Rješenje kraja blokade deponija Uborak se ne nazire, a Grad Mostar i Hercegovina tonu u otpadu.


Večernji list

Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja:

U komentarima je zabranjeno otvoreno vrijeđanje, bez obzira o kakvom je vrijeđanju riječ i na koga se odnosi. Ukoliko se ne slažete sa člankom ili nečijim mišljenjem slobodno to komentirajte, ali argumentirano i bez uvredljivih izraza.

Prilikom pisanja komentara pridržavajte se osnovnih pravila komuniciranja. Autori komentara prilikom pisanja moraju imati na umu da njihove IP adrese nisu zaštićene ni po kojoj osnovi i u skladu s tim trebaju paziti na sadržaj komentara za koji su sami odgovorni!

Korisničke komentare ljportal.com u bilo kojem trenutku može ukloniti s portala bez prethodne najave.

Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ljportal.com ni na koji način ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije.

 
Portal za društvenu dekontaminaciju Internet stranice sela Hardomilje hercegovina.info internet portal Mostar, Stolac, Neum i Čapljina hrvatska je stara djedovina Novosti iz Čitluka / Brotnja! Grude Online Internet stranice sela Klobuk Vaš kutak za odmor! 99,4 MHz Selo Vojnići

bottom
ib_m