top
ljubuški portal

Dobro došli na arhivske stranice LJ::portala  # 1.veljače 2009 - 21.veljače 2014 #Akcija Provalnik
Ponedjeljak, 27 Siječanj 2014 18:07

ljU operativno-taktičkoj akciji kodnog imena "Provalnik" PU Ljubuški rasvijetlila je pet /5/ teških krađa, izvršenih na širem području općine Ljubuški tijekom 2012. i 2013. godine.
Prilikom planiranja akcije istražitelji su pošli od spoznaje da veći broj izvršenih teških krađa ima velike sličnosti - u svim slučajevima provaljeno je u obiteljske kuće čije vlasnici rade u

inozemstvu ili iz drugih razloga dulje vrijeme izbivaju, nakon čega je kuća otuđena bijela tehnika i alati.

 

Akcijom "Provalnik" rasvjetljena su slijedeća kaznena djela:

 

           1. Provala u obiteljsku kuću u Grabovniku, čiji vlasnik živi u Zagrebu. Provala je izvršena tijekom veljače ili početkom ožujka 2012. godine a provalnici su iz kuće otuđili tri /3/ bušilice, jednu /1/ aku bušilicu, jednu /1/ električnu brusilicu, jednu /1/ ubodnu pilu (svi navedeni uređaji su marke Black & Decker), bušilicu tzv. štemalicu nepoznate marke, motornu pilu marke "Stihl", mikrovalnu peć marke "Gorenje", pekač za kruh marke "Moulinex" te ručni perač podova.

           2. Provala u dvije obiteljske kuću u Klobuku, koje se nalaze jedna do druge a čiji vlasnik živi u Osijeku. Provala je izvršena u studenom 2012. godine, a iz kuća je otuđen caffe aparat nepoznate marke, kosilica za travu nepoznate marke i plazma televizor.

           3. Provala u obiteljsku kuću u Vašarovićima, čiji vlasnik se nalazi na radu u Njemačkoj. Provala je izvršena u studenom, ili početkom prosinca 2012. godine, a provalnici su iz kuće otuđili udarnu bušilicu, ubodnu pilu, brusilicu, LCD televizor marke Panasonic, udarnu bušilicu Hilti i mobitel Nokia.

          4. Provala u obiteljsku kuću u Licicama, čiji vlasnik živi u Zagrebu. Provala je izvršena u prosincu 2012. godine a provalnicu su iz kuće otuđili televizor marke Panasonic.

          5. Provala u obiteljsku kuću u Vašarovićima, čiji vlasnik živi u Splitu. Provala je izvršena u travnju 2013. godine a provalnici su iz kuće otuđili plazma televizor marke Samsung.

Tijekom akcije "Provalnik", koja je trajala dulje vrijeme i u kojoj je ostvarena odlična suradnja s PP Čapljina, kao mogući počinitelji kaznenih djela identificirani su M. P. (22) iz Vašarovića, općina Ljubuški, R. B. (26) iz mjesta Modrič, općina Čapljina, J. B. (22) iz Čapljine i A. Ć. (20) iz Čapljine.

Navedene osobe su lišene slobode te je u službenim prostorima PU Ljubuški nad istima izvršena kriminalistička obrada.

Izvršenom kriminalističkom obradom utvrđeno je postojanje osnova sumnje da su se navedene osobe udružile u cilju vršenja kaznenih djela, te da su isti počinili gore opisana kaznena djela tako što je M. P. (22) iz Vašarovića tipovao obiteljske kuće, vlasnici kojih se nalaze u inozemstvu, nakon čega je kontaktirao R. B. (26) koji je dovozio J. B. (22) i A. Ć. (20) do prethodno odabranih kuća.
Nadalje, utvrđeno je postojanje osnova sumnje da su J. B. (22) i A. Ć. (20) provalili u navedene kuće, nakon čega su četvorica osumnjičenih prodala otuđene predmete njima poznatim osobama i podijelili dobit.

Po završetku konzultacija sa Županijskim tužiteljstvom PU Ljubuški podnijet će odgovarajuće Izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv M. P. (22), R. B. (26), J. B. (22) i A. Ć. (20).

 

mupzzh.ba

Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja:

U komentarima je zabranjeno otvoreno vrijeđanje, bez obzira o kakvom je vrijeđanju riječ i na koga se odnosi. Ukoliko se ne slažete sa člankom ili nečijim mišljenjem slobodno to komentirajte, ali argumentirano i bez uvredljivih izraza.

Prilikom pisanja komentara pridržavajte se osnovnih pravila komuniciranja. Autori komentara prilikom pisanja moraju imati na umu da njihove IP adrese nisu zaštićene ni po kojoj osnovi i u skladu s tim trebaju paziti na sadržaj komentara za koji su sami odgovorni!

Korisničke komentare ljportal.com u bilo kojem trenutku može ukloniti s portala bez prethodne najave.

Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ljportal.com ni na koji način ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije.

 
Portal za društvenu dekontaminaciju Internet stranice sela Hardomilje hercegovina.info internet portal Mostar, Stolac, Neum i Čapljina hrvatska je stara djedovina Novosti iz Čitluka / Brotnja! Grude Online Internet stranice sela Klobuk Vaš kutak za odmor! 99,4 MHz Selo Vojnići

bottom
ib_m