top
ljubuški portal

Dobro došli na arhivske stranice LJ::portala  # 1.veljače 2009 - 21.veljače 2014 #Pola godine zatvora za uzgoj indijske konoplje
Četvrtak, 13 Veljača 2014 20:29

ljPravomoćnom presudom Općinskog suda u Ljubuškom osuđen je Marijan  Nižić (1981) iz Crvenog Grma, te mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od 6 (šest) mjeseci zbog kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

 Nižić je u svibnju 2012. godine u blizini svoje obiteljske kuće, u mjestu Crveni Grm, na lokaciji Polje Jezerac, zasadio 15 sjemenki indijske konoplje, iste zalijevao i prehranjivao stajskim gnojivom, koje stabljike su njegovim uzgojem narasle od 23 cm do 175 cm, te je iste uzgajao sve do dana 13.07.2012. godine, kada su stabljike pronađene po djelatnicima PGP Doljani na licu mjesta i privremeno oduzete, da bi se vještačenjem utvrdilo da stabljike sadrže psihoaktivnu komponentu tetrahidrokanabinol (THC), te predstavlja Cannabis, koje se nalaze na listi supstanci koje su pod međunarodnom kontrolom.

 Osuđeni je ovom sudu podnio zahtjev da mu se izrečena kazna zatvora zamjeni radom za opće dobro na slobodi, no sud je odbio isti zahtjev kao neosnovan i uz kaznu zatvora mu izrekao mjeru sigurnosti obaveznog liječenja od ovisnosti od opojnih droga u KPZ Mostar u vremenskom trajanju dok ne prestanu razlozi zbog kojih je izrečena, a najdulje do isteka vremena zatvorske kazne.

 

Općinski sud u Ljubuškom

Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja:

U komentarima je zabranjeno otvoreno vrijeđanje, bez obzira o kakvom je vrijeđanju riječ i na koga se odnosi. Ukoliko se ne slažete sa člankom ili nečijim mišljenjem slobodno to komentirajte, ali argumentirano i bez uvredljivih izraza.

Prilikom pisanja komentara pridržavajte se osnovnih pravila komuniciranja. Autori komentara prilikom pisanja moraju imati na umu da njihove IP adrese nisu zaštićene ni po kojoj osnovi i u skladu s tim trebaju paziti na sadržaj komentara za koji su sami odgovorni!

Korisničke komentare ljportal.com u bilo kojem trenutku može ukloniti s portala bez prethodne najave.

Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ljportal.com ni na koji način ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije.

 
Portal za društvenu dekontaminaciju Internet stranice sela Hardomilje hercegovina.info internet portal Mostar, Stolac, Neum i Čapljina hrvatska je stara djedovina Novosti iz Čitluka / Brotnja! Grude Online Internet stranice sela Klobuk Vaš kutak za odmor! 99,4 MHz Selo Vojnići

bottom
ib_m