top
ljubuški portal

Dobro došli na arhivske stranice LJ::portala  # 1.veljače 2009 - 21.veljače 2014 #Pregled događaja od sigurnosnog značaja na području Ljubuškog protekli vikend
Ponedjeljak, 16 Veljača 2009 10:41

U subotu navečer na području Ljubuškog izvedena je akcija pojačane kontrole prometa. U akciji su sudjelovale četiri ophodnje prometne policije (dvije ophodnje PP Ljubuški i dvije ophodnje Odjela prometne policije MUP-a) a tijekom akcije kontrolirano je 75 vozila. Alkotestirano je 27 vozača a izvršenim alkotestiranjem kod 7 vozača izmjerena je nedopuštena koncentracija alkohola u dahu.

Zbog počinjenih prekršaja ukupno je uručeno 16 prekršajnih naloga, i to zbog slijedećih prekršaja: sedmorici vozača uručeni su prekršajni nalozi zbog upravljanja motornim vozilom pod utjecajem alkohola i tim vozačima oduzete su vozačke dozvole, 8 prekršajnih naloga uručeno je mladim vozačima zbog upravljanja motornim vozilom poslije 23 h bez prisustva iskusnog suvozača a 1 prekršajni nalog uručen je zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita.

Od počinjenih prometnih prekršaja izdvajamo prekršaj počinjen u petak oko 16.30 h na magistralnoj cesti M6, u mjestu Klobuk. Prekršaj je počinio vozač motornog vozila marke „Audi“, dubrovačkih registarskih oznaka. Audi se iz smjera Ljubuškog kretao u smjeru Gruda a vozač je u više navrata izveo rizične manevre (pokušaje pretjecanje šlepera na nepreglednim mjestima). U trenutku kada je šleper došao na pravac na kome se nalazi benzinska crpka vozač Audija izvršio je pretjecanje premda  se s druge strane kretala kolona vozila i premda je mogao i morao vidjeti da tim pretjecanjem ugrožava ne samo svoj život nego i živote osoba koje se nalaze u vozilima koja se kreću iz suprotnog smjera. Vozač motornog vozila marke „Mercedes“ tip 123, koje se nalazilo na čelu kolone koja se kretala iz smjera Gruda, snažno je kočio nakon čega je izvršio manevar izbjegavanja – naglo je s vozilom skrenuo na benzinsku crpku, na taj način izbjegavši siguran sudar i moguće stradavanje. Vozač Audija dubrovačkih registarskih oznaka pronađen je i sankcioniran zahvaljujući činjenici da su se u civilnom privatnom vozilu, koje se kretalo iza njega, nalazila četvorica policijskih službenika koji su alarmirali sve policijske ophodnje koje su se nalazile na terenu. Oko 17 h, na regionalnoj cesti Posušje - Grude, prometna ophodnja PP Posušje zaustavila je vozača Audija. Izvršenim legitimiranjem utvrđeno je da se radi o A. B. (50) iz Rame a isti je priznao prekršaj te mu je uručen prekršajni nalog.

mupzzh

Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja:

U komentarima je zabranjeno otvoreno vrijeđanje, bez obzira o kakvom je vrijeđanju riječ i na koga se odnosi. Ukoliko se ne slažete sa člankom ili nečijim mišljenjem slobodno to komentirajte, ali argumentirano i bez uvredljivih izraza.

Prilikom pisanja komentara pridržavajte se osnovnih pravila komuniciranja. Autori komentara prilikom pisanja moraju imati na umu da njihove IP adrese nisu zaštićene ni po kojoj osnovi i u skladu s tim trebaju paziti na sadržaj komentara za koji su sami odgovorni!

Korisničke komentare ljportal.com u bilo kojem trenutku može ukloniti s portala bez prethodne najave.

Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ljportal.com ni na koji način ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije.

 
Portal za društvenu dekontaminaciju Internet stranice sela Hardomilje hercegovina.info internet portal Mostar, Stolac, Neum i Čapljina hrvatska je stara djedovina Novosti iz Čitluka / Brotnja! Grude Online Internet stranice sela Klobuk Vaš kutak za odmor! 99,4 MHz Selo Vojnići

bottom
ib_m