top
ljubuški portal

Dobro došli na arhivske stranice LJ::portala  # 1.veljače 2009 - 21.veljače 2014 #Opasnost na magistrali Vitina - Ljubuški
Četvrtak, 19 Veljača 2009 18:33

Tri prometne nesreće, s manjom materijalnom štetom, dogodile su se jučer ujutro na magistralnoj cesti M6 Vitina - Ljubuški. Do nesreća je došlo zbog nedovršenih radova, koji se protežu u dužini od 500 metara, na jednoj strani prometne trake. Na tome dijelu izliven je nov asfalt, te sada postoji razlika u visini od oko 20 centimetara, između nove i stare trake. Već duže vrijeme nedovršeni radovi predstavljaju problem, i iznimnu opasnost svim mještanima naselja Radišići, kao i svim vozačima koji prolaze spornim djelom magistralne ceste.

Snijeg koji je jučer napadao prekrio je tragove radova na samoj cesti, tako da su vozači bili u neposrednoj opasnosti nalijetanja na izdignuti dio asfalta. Taj dio ceste nije bio dovoljno jasno obilježen prometnim znakovima, te i bez snijega u opasnost dovodi živote ljudi, tvrde vozači.

Sama sanacija cesta, čiji je glavni izvođač tvrtka "Integra" d.o.o. iz Mostara, trebala je biti završena do kraja prošle godine, točnije do kraja studenoga.

Prema tvrdnjama direktora “Integre” Mirka Radoša, prvotni rok nije ispoštivan zbog nepovoljnih vremenskih prilika, te sami radovi neće moći biti završeni prije ožujka, i boljih vremenskih uvjeta bez vjetra i kiše. Naručitelj radova je Federalna direkcija za magistralne ceste, a puni projekt planira obnovu ceste na potezu Klobuk-Vitina-Čapljina.

Radovi su naručeni zbog izgradnje vodovoda i umetanja vodovodnih cijevi, koji će se protezati tom cestom. Prvo će biti sanirani dijelovi ceste na kojima se trenutačno postavlja vodovod, da bi ostali dijelovi kasnije bili popravljeni, te činili cjelinu.

Andrija Dodig direktor tvrtke “Konstruktor-Neretva” d.o.o. Čapljina, koji su podizvođači radova, kaže kako je sporna dionica pravilno i vidljivo obilježena svom potrebnom signalizacijom, te kako do nesreća dolazi zbog nedovoljne pažnje vozača, iako su osigurani svi uvjeti kako bi bili upozoreni. (Dlist)

 

 

Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja:

U komentarima je zabranjeno otvoreno vrijeđanje, bez obzira o kakvom je vrijeđanju riječ i na koga se odnosi. Ukoliko se ne slažete sa člankom ili nečijim mišljenjem slobodno to komentirajte, ali argumentirano i bez uvredljivih izraza.

Prilikom pisanja komentara pridržavajte se osnovnih pravila komuniciranja. Autori komentara prilikom pisanja moraju imati na umu da njihove IP adrese nisu zaštićene ni po kojoj osnovi i u skladu s tim trebaju paziti na sadržaj komentara za koji su sami odgovorni!

Korisničke komentare ljportal.com u bilo kojem trenutku može ukloniti s portala bez prethodne najave.

Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ljportal.com ni na koji način ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije.

 
Portal za društvenu dekontaminaciju Internet stranice sela Hardomilje hercegovina.info internet portal Mostar, Stolac, Neum i Čapljina hrvatska je stara djedovina Novosti iz Čitluka / Brotnja! Grude Online Internet stranice sela Klobuk Vaš kutak za odmor! 99,4 MHz Selo Vojnići

bottom
ib_m