top
ljubuški portal

Dobro došli na arhivske stranice LJ::portala  # 1.veljače 2009 - 21.veljače 2014 #Učestala skrnavljenja na groblju Krvnica u Radišićima
Srijeda, 14 Kolovoz 2013 07:50

MESINGANA VAZA

Nakon što su im vandali ovih dana demolirali grobove na groblju Krvnica, pojedini mještani Radišića kod Ljubuškog tvrde da se policija nije dovoljno potrudila oko rješavanja krađa po grobovima na Krvnici te da istražitelji nisu ništa napravili da spriječe ovakav vid vandalizma.

 

"Moja sestra je prošlog četvrtka uvečer bila na groblju, a kada je njezin sin dan kasnije došao obići grob, vidio je da je s njega ukradena mesingana vaza u koju se stavlja cvijeće. Nije to sve, skinute su takve vaze s osam ili devet grobova, materijalna šteta nije velika, jedna takva vaza košta stotinjak maraka, ako su ih lopovi odnijeli na otpad, mogli su po vazi zaraditi nekih desetak maraka, ali moralna šteta je velika. Povrijeđen je ponos, dirnuto je u svetinju, ovim se poručuje da više nigdje nisi siguran", govori nam jedan Radišćanin, koji kaže kako su policajci tek površno odradili svoj posao u ovom slučaju.

"Policajci su izišli na groblje, došli su, poslikali su sve te oskrnavljene grobnice, ali nisu uzeli otiske. Rekli su da će za par dana doći i uzeti otiske, ah se još nisu pojavili, ne znam zašto nisu došli. Nisu uhvatili niti lopove koji su prošle godine krali po grobnicama, tada nisu uzeli otiske jer im je izgovor bio da je padala kiša, evo ovih dana nije padala kiša, mogli su, a opet nisu uzeli otiske, čim to nisu učinili odmah, istraga u početku nije u redu započeta i zanima me zašto je to tako i zašto nikada nisu razriješene prošlogodišnje krađe po grobovima na Krvnici", požalio se naš sugovornik. On je iznio i podatak daje među oštećenim grobovima i jedan koji pripada graničnom policajcu. Među Radišćanima se prepričava i lanjski slučaj jedne žene koja je za grob kupila vazu od 500 maraka, da bi joj ona bila ukradena. Ona je kasnije kupila novu vazu, a i ta joj je ukradena", rekla nam je jedna mještanka.

DL | LJ::portal

Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja:

U komentarima je zabranjeno otvoreno vrijeđanje, bez obzira o kakvom je vrijeđanju riječ i na koga se odnosi. Ukoliko se ne slažete sa člankom ili nečijim mišljenjem slobodno to komentirajte, ali argumentirano i bez uvredljivih izraza.

Prilikom pisanja komentara pridržavajte se osnovnih pravila komuniciranja. Autori komentara prilikom pisanja moraju imati na umu da njihove IP adrese nisu zaštićene ni po kojoj osnovi i u skladu s tim trebaju paziti na sadržaj komentara za koji su sami odgovorni!

Korisničke komentare ljportal.com u bilo kojem trenutku može ukloniti s portala bez prethodne najave.

Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ljportal.com ni na koji način ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije.

 
Portal za društvenu dekontaminaciju Internet stranice sela Hardomilje hercegovina.info internet portal Mostar, Stolac, Neum i Čapljina hrvatska je stara djedovina Novosti iz Čitluka / Brotnja! Grude Online Internet stranice sela Klobuk Vaš kutak za odmor! 99,4 MHz Selo Vojnići

bottom
ib_m