top
ljubuški portal

Dobro došli na arhivske stranice LJ::portala  # 1.veljače 2009 - 21.veljače 2014 #Šefovi mostarskog zatvora pomagali braći Šimić
Utorak, 27 Kolovoz 2013 13:31

zelenikaFederalna uprava policije podnijela je Tužiteljstvu BiH izvješće o počinjenom krivičnom djelu protiv dvije osobe iz Mostara, a u svezi sa krivičnim djelom organiziranog kriminala. Izvješće je podnijeto protiv direktora Kazneno popravnog zavoda (KPZ) Romea Zelenike i Marija Bošnjaka,

rukovoditelja u KPZ-u Mostar, prva je izvjestila Federalna televizija (FTV). Zeleniku i Bošnjaka tereti se, između ostalog, i za sudjelovanje u kriminalnoj skupini braće Šimić.

Ovu informaciju je za Dnevni avaz potvrdio i direktor Federalne uprave policije (FUP) Dragan Lukač. Kako se navodi u izvješću FUP-a, prijava je podnesena zbog sumnje u sudjelovanje u organiziranom kriminalu s ozloglašenom braćom Šimić, Matom zvanim Dolkić i Blagom. Zelenika je, kako stoji u izvješću, bio u društvu braće Šimić noć prije njihovog uhićenja, a navodi se da je ustupao svoj službeno vozilo za prijevoz opojnih droga.

Šimići, višestruki počinitelji brojnih kaznenih djela, uhićeni su zbog planiranja ubojstva komesara policije ZHŽ-a Zorana Galića.

Također, prema ovim informacijama, sumnjiči ga se za prekoračenje ovlasti i zlouporabu položaja, kao i navođenje ženskih osoba na pružanje seksualnih usluga drugim osobama, a iskorištavanjem položaja u kojem su se nalazile, obaćavajući im, kao protuuslugu, zaposlenje.

Zeleniku se tereti da je postao članom kriminalne skupine braće Šimić te da je, izvršavajući naloge Mate Šimića, zlouporabio svoj položaj, a osumnjičen je za izdavanje izvanzavodskih pogodnosti osuđenicima koji za to nisu imali pravo (slobodni vikendi itd.), izdavanje određenih službenih dokumenata, sređivanje polaganja vozačkih ispita itd.

Bošnjaka se, prema istom izvoru, sumnjiči za prekoračenje ovlasti i zlouporabu položaja. Stavlja mu se na teret da je također član kriminalne skupine te da je, u suradnji sa Zelenikom, omogućavao korištenje izvanzavodskih usluga za neke osuđenike te odrađivao druge poslove zbog financijske koristi.

Komentar za ove navode iz izvješća FUP-a, brojni novinari jučer nisu mogli dobiti jer se direktor KPZ-a Mostar nije odazivao na pozive, a njegova tajnica na radnom mjestu kazala je da se nalazi na godišnjem odmoru.

Podsjetimo, Vlada F BiH početkom srpnja ove godine ponovno je imenovala Romea Zeleniku za direktora KPZ-a poluotvorenog tipa u Mostaru. Zelenika je još na slobodi te se očekuju potezi Tužiteljstva BiH po ovom predmetu.

 

republikainfo.com

Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja:

U komentarima je zabranjeno otvoreno vrijeđanje, bez obzira o kakvom je vrijeđanju riječ i na koga se odnosi. Ukoliko se ne slažete sa člankom ili nečijim mišljenjem slobodno to komentirajte, ali argumentirano i bez uvredljivih izraza.

Prilikom pisanja komentara pridržavajte se osnovnih pravila komuniciranja. Autori komentara prilikom pisanja moraju imati na umu da njihove IP adrese nisu zaštićene ni po kojoj osnovi i u skladu s tim trebaju paziti na sadržaj komentara za koji su sami odgovorni!

Korisničke komentare ljportal.com u bilo kojem trenutku može ukloniti s portala bez prethodne najave.

Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ljportal.com ni na koji način ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije.

 
Portal za društvenu dekontaminaciju Internet stranice sela Hardomilje hercegovina.info internet portal Mostar, Stolac, Neum i Čapljina hrvatska je stara djedovina Novosti iz Čitluka / Brotnja! Grude Online Internet stranice sela Klobuk Vaš kutak za odmor! 99,4 MHz Selo Vojnići

bottom
ib_m