top
ljubuški portal

Dobro došli na arhivske stranice LJ::portala  # 1.veljače 2009 - 21.veljače 2014 #Treći izborni zbor Hrvatske stranke prava BiH
Ponedjeljak, 13 Siječanj 2014 18:14

primoracHrvatska stranka prava BiH održala je 11. siječnja 2014. na Širokome Brijegu treći izborni zbor Zapadnohercegovačke županije. Uz brojne goste zboru je od pozvanih 80 izaslanika iz četiri županijske podružnice bilo nazočno njih 79. Za predsjednika Županijskoga vijeća HSP-a BiH izabran je Stanko Primorac, jedan od utemeljitelja stranke,

bivši zapovjednik HOS-a i zastupnik HSP-a BiH u Parlamentu Federacije BiH u zadnja četiri mandata.

 

Zorić i Pavković dopredsjednici

 

Za dopredsjednike HSP-a BiH ZHŽ-a izabrani su Ante Zorić i Mate Pavković, a za tajnika Viktor Kvesić. Osim njih na trećem izbornome zboru HSP-a BiH ZHŽ-a jednoglasno su izabrana četiri člana Županijskoga vijeća i to: Zrinko Čuvalo, Krešimir Šimić, Stjepan Rudež te Marijana Markić.
Za članove Suda časti HSP-a BiH ZHŽ-a izabrani su, uz Marka Martinovića kao predsjednika, i Slaven Šušak, Zoran Hrstić, Borislav Šimunović te Ivan Mandurić kao članovi. Za članove Nadzornoga odbora, uz predsjednika Ivana Kovača, izabrani su Tomislav Boras i Miro Šimić.
Nazočnima su se obratili i visoki dužnosnici stranke i to predsjednik stranke dr. Zvonko Jurišić, predsjednik Glavnoga stana Žarko Pavlović i direktor Političke akademije “Dr. Ante Starčević” mr. sc. Josip Milić. On je podsjetilo kako je toga dana u Beogradu strijeljan Širokobriježanin Miljenko Hrkać, nevina žrtva Udbina montiranoga procesa. Milić je upozorio kako se situacija nije puno promijenila te obećao kako će kao direktor Političke akademije rasvijetliti mnoga pitanja bitna za pravaški pokret i društvo općenito.

 

HNS u službi jednog čovjeka

 

U svom obraćanju izaslanicima predsjednik Jurišić je dao novome vodstvu HSP-a BiH ZHŽ-a punu potporu te istaknuo kako HSP BiH ima zacrtanu politiku temeljenu na tradicionalnim vrijednostima. Kazao je kako u programu stranke za sljedeće izbore gospodarske i socijalne teme zauzimaju najvažnije mjesto. Također, upozorio je kako se broj Hrvata u BiH drastično smanjuje zahvaljujući lošoj politici onih koji sebe smatraju jedinim predstavnicima Hrvata u BiH. Predsjednik se Jurišić osvrnuo i na manjkavosti ovakvoga Hrvatskoga narodnoga sabora BiH, koji je praktički u službi jednoga čovjeka kojemu je cilj dezintegracija hrvatskoga naroda u BiH. Za kraj je poručio kako je HSP BiH svjetlost u tami političkoga života Hrvata. Samo stabilan i organiziran HSP s ljudima kojima je prioritet opći interes predstavlja ozbiljnu političku alternativu onima koji su hrvatski narod doveli u stanje depresije i neimaštine.
Novoizabrani predsjednik Županijskoga vijeća ZHŽ-a HSP-a BiH Stanko Primorac se u svome obraćanju nazočnima ponajprije zahvalio na iskazanome povjerenju i poručio kako će opravdati isto. Kazao je kako politikantsko moraliziranje naspram nekih poteza HSP-a dolazi od ljudi čije se hrvatstvo mjeri veličinom nekretnina i debljinom takulina. Ti isti su transfer u hrvatske nacionalne stranke pripremali krajem 80-ih dok su im ruke još bile krvave od ubijanja istaknutih Hrvata za vrijeme komunističkoga režima.
- HSP BiH je položio ispit zrelosti više puta sudjelovanjem u županijskim i federalnim vladama, naglasio je Primorac te dodao kako će stranka uvijek iznad svega stavljati interese Hrvata u BiH. Primorac je iskazao spremnost i odlučnost preuzeti HSP na način da ga ponovno dovede na vlast u ZHŽ-u. Naglasio je kako je to imperativ stranke jer je aktualna županijska Vlada nesposobna i socijalno neosjetljiva. – HSP BiH je dokazao da ima osjećaja za socijalno stanje naroda dok je bio na vlasti jer su u tome razdoblju povećane plaće korisnicima proračuna više od 40 posto. Ova Vlada je uspjela smanjiti plaće za osam posto i zaposliti više od 150 stranačkih podobnika u birokratske institucije. Zbog toga je velika odgovornost na HSP-u BiH okupiti narod i napraviti preokret na sljedećim izborima, naglasio je Primorac na kraju govora uz potporu izaslanika koji su na zboru odavali jedno posebno pobjedničko ozračje.

 

Dnevni list

Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja:

U komentarima je zabranjeno otvoreno vrijeđanje, bez obzira o kakvom je vrijeđanju riječ i na koga se odnosi. Ukoliko se ne slažete sa člankom ili nečijim mišljenjem slobodno to komentirajte, ali argumentirano i bez uvredljivih izraza.

Prilikom pisanja komentara pridržavajte se osnovnih pravila komuniciranja. Autori komentara prilikom pisanja moraju imati na umu da njihove IP adrese nisu zaštićene ni po kojoj osnovi i u skladu s tim trebaju paziti na sadržaj komentara za koji su sami odgovorni!

Korisničke komentare ljportal.com u bilo kojem trenutku može ukloniti s portala bez prethodne najave.

Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ljportal.com ni na koji način ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije.

 
Portal za društvenu dekontaminaciju Internet stranice sela Hardomilje hercegovina.info internet portal Mostar, Stolac, Neum i Čapljina hrvatska je stara djedovina Novosti iz Čitluka / Brotnja! Grude Online Internet stranice sela Klobuk Vaš kutak za odmor! 99,4 MHz Selo Vojnići

bottom
ib_m