top
ljubuški portal

Dobro došli na arhivske stranice LJ::portala  # 1.veljače 2009 - 21.veljače 2014 #Priopćenje predsjednika HSS-a povodom nemira u Federaciji BiH
Nedjelja, 09 Veljača 2014 16:22

ljNakon jasne socijalne intencije koju su u početku imali prosvjednici u Tuzli daljnja eksploatacija "bosanskog proljeća",  donijela je jasnu političku dimenziju. Jasno je danas da je ovaj trodnevni val nasilja izrežiran od stranih i domaćih centralističkih snaga u zemlji kako bi se naknadnim tumačenjem BH stvarnosti stvorio dojam nagle socijalne

osviještenosti BH društva i njegovog multietničkog karatkera koji se pod teretom neimaštine preko noći stvorio, društva koje ne trpi etničke podjele nego složno i proleterski nastupa u borbi protiv korupcije i nesposobne vlasti, gaseći unutarnje granice i nepotrebne institucije, društva koje je fokusirano samo na standard i progres dok ga etnička pitanja i nacionalizam kojim ga truje elita apsolutno ne zanimaju.

Takvom idealiziranom propagandom ekstremno podijeljenog i etnički napetog BH  društva htjela se napraviti medijski savršena slika Mlade Bosne u Europi i time stvoriti politička protuteža  Rezoluciji koju je usvojio Europski parlament i u kojoj se jasno kaže da Ustav BiH ne ispunjava europske standarde u pogledu zaštite ne samo pojedinačnih nego  i kolektivnih prava te da se sukladno tome pitanje Hrvata kao konstitutivnog naroda koji se  konstantno preglasava i majorizira od strane Bošnjaka mora riješiti paralelno sa provedbom presude Sejdić-Finci.  

Ovi nemiri iako su medijski uspješno predstavljeni kao opći i bosanskohercegovački u stvarnosti su se ograničili samo na većinska bošnjačka područja u FBIH čime sami pobijaju svoju osnovnu poruku. Veliki socijalni bunt svih naroda i narodnosti u BIH nije napustio prostor virtualnog bošnjačkog entiteta.  Izvedeni su naivno i prozirno , naime socijalne buntove prate napadi  na sve razine vlasti, financijske institucije poput banaka, nepredvidive situacije i nevjerojatni događaji, dok su u "bosanskom proljeću" napadani unaprijed određeni ciljevi, u pravilu srednja razina vlasti. Svugdje je ponavljan jedan te isti obrazac, a parole koje su se medijski ponavljale opet odaju jasne političke ciljeve prosvjednika koje ne mogu proći nego opet na jednom dijelu BIH.

Mostar pri tome ne smatram izuzetkom jer su nerede u Mostaru potakli i režirali isti oni koji su Hrvatima nametnuli predstavnike u platformašku federalnu vladu i njihove sluge.  

Na njihovu žalost Hrvati u BiH su svjesni kako ovo nije naše proljeće ali su isto tako svjesni kako sve ovo jeste dugoročno upereno protiv Hrvata i njihovih političkih prava kao konstitutivnog naroda budući da je u pozadini cijelog događaja želja za centralizacijom Federacije.

Ono što hrvatski političari ne smiju dozvoliti jest to da se zahvaljujući nekolicini izdajnika koji sjede u Sarajevu u foteljama koje su im osigurali Bošnjaci i profesionalni „građani“ ogromne štete nastale u ovim nemirima saniraju novcem koji bi se ponovo namaknuo na uštrb BiH Hrvata i Županija u kojima su Hrvati većina.

Bošnjački nacionalisti  i građanski nacionalisti sami su sebi birali, neka sada uživaju u „Zapadnoj Njemačkoj“ koja gori posljednjih dana.

Tamo gdje su Hrvati izabrali svoje legitimne predstavnike nemira nema. One Hrvate koje su silovanjem Ustava i Zakona BiH dekretom Visokog predstavnika instalirali u federalne fotelje naše drage komšije slobodno mogu zadržati u Sarajevu, nama tu više ne trebaju. A ako su im kvalitetan kadar nek ih u svojoj kvoti uposle i u novom mandatu.


Predsjednik HSS Mario Karamatić

Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja:

U komentarima je zabranjeno otvoreno vrijeđanje, bez obzira o kakvom je vrijeđanju riječ i na koga se odnosi. Ukoliko se ne slažete sa člankom ili nečijim mišljenjem slobodno to komentirajte, ali argumentirano i bez uvredljivih izraza.

Prilikom pisanja komentara pridržavajte se osnovnih pravila komuniciranja. Autori komentara prilikom pisanja moraju imati na umu da njihove IP adrese nisu zaštićene ni po kojoj osnovi i u skladu s tim trebaju paziti na sadržaj komentara za koji su sami odgovorni!

Korisničke komentare ljportal.com u bilo kojem trenutku može ukloniti s portala bez prethodne najave.

Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ljportal.com ni na koji način ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije.

 
Portal za društvenu dekontaminaciju Internet stranice sela Hardomilje hercegovina.info internet portal Mostar, Stolac, Neum i Čapljina hrvatska je stara djedovina Novosti iz Čitluka / Brotnja! Grude Online Internet stranice sela Klobuk Vaš kutak za odmor! 99,4 MHz Selo Vojnići

bottom
ib_m