top
ljubuški portal

Dobro došli na arhivske stranice LJ::portala  # 1.veljače 2009 - 21.veljače 2014 #Vlada smanjuje broj zaposlenih, Skupština dvoje djelatnika više
Srijeda, 19 Veljača 2014 10:27

skupstinaI dok Vlada Zapadnohercegovačke županije u najvećem broju ministarstva u ovoj godini smanjuje broj zaposlenih, Skupština ZHŽ-a će u proračunu za 2014. godinu izdvajati sredstva za dvije plaće više.

 

 

Smanjuju administraciju

 

Naime, prema proračunu za ovu godinu broj zaposlenih u Skupštini se s 20 penje na 22. Vlada Zapadnohercegovačke županije ima 32 djelatnika, a planirano je da isti broj zaposlenih ostane i u ovoj godini. Ministarstvo unutarnjih poslova u ovoj godini će smanjiti broj zaposlenih s 427 na 420. Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi prema podatcima iz dokumenta proračuna za 2014. godinu plaćat će 13 umjesto dosadašnjih 15 djelatnika. Manji broj zaposlenih ove godine je u Ministarstvu gospodarstva, gdje se iz ovogodišnjeg proračuna sredstva izdvajaju za čak četvero ljudi manje.

Ministarstvo obrazovanja, kulture i sporta će u ovoj godini plaćati jednog djelatnika više. Tako će ovo ministarstvo sada imati 23 zaposlene osobe. S manje zaposlenih u ovoj godini će funkcionirati i Županijski sud Široki Brijeg, Općinski sud Ljubuški, kao i Zavod za javno zdravstvo. Općinsku sud Široki Brijeg će pak dobiti jednog djelatnika više. Zanimljivo je spomenuti kako Uprava za ceste u proračunu Zapadnohercegovačke županije za 2014. godinu više ne postoji. Naime, u proračunu za prošlu godinu u ovoj upravi su bila planirana sredstva za plaće i doprinose jednog djelatnika, a u ovoj godini na toj stavci nije izdvojena niti jedna konvertibilan marka.


Ista sredstva

 

Proračun za ovu godinu predviđa i jednog manje zaposlenika u Županijskom zavodu za pravnu pomoć. Broj zaposlenih raste i u većini osnovnih i srednjih škola u ovoj županiji. Zanimljivo je spomenuti da unatoč smanjenju broja zaposlenih sredstva na stavkama za plaće ostaju iste.

Tako je primjerice u proračunu za ovi godinu na stavci plaće i naknade u Ministarstvu unutarnjih poslova planiran iznos od 9,149.600 konvertibilnih maraka, isto kao i prošle godine, unatoč činjenici da je planirano sedmero djelatnika manje. Glazbena škola u Ljubuškom će prema ovom dokumentu dobiti tri djelatnika više, međutim sredstva za naknade i plaće ostaju ista kao i kada je u ovoj školi bilo zaposleno dvoje djelatnika.

 

Večernji list

Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja:

U komentarima je zabranjeno otvoreno vrijeđanje, bez obzira o kakvom je vrijeđanju riječ i na koga se odnosi. Ukoliko se ne slažete sa člankom ili nečijim mišljenjem slobodno to komentirajte, ali argumentirano i bez uvredljivih izraza.

Prilikom pisanja komentara pridržavajte se osnovnih pravila komuniciranja. Autori komentara prilikom pisanja moraju imati na umu da njihove IP adrese nisu zaštićene ni po kojoj osnovi i u skladu s tim trebaju paziti na sadržaj komentara za koji su sami odgovorni!

Korisničke komentare ljportal.com u bilo kojem trenutku može ukloniti s portala bez prethodne najave.

Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ljportal.com ni na koji način ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije.

 
Portal za društvenu dekontaminaciju Internet stranice sela Hardomilje hercegovina.info internet portal Mostar, Stolac, Neum i Čapljina hrvatska je stara djedovina Novosti iz Čitluka / Brotnja! Grude Online Internet stranice sela Klobuk Vaš kutak za odmor! 99,4 MHz Selo Vojnići

bottom
ib_m