top
ljubuški portal

Dobro došli na arhivske stranice LJ::portala  # 1.veljače 2009 - 21.veljače 2014 #SIP BiH: Otkriveno 20 lažnih nezavisnih kandidata koji su radili za NSRB
Ponedjeljak, 01 Listopad 2012 19:05
sipSredišnje izborno povjerenstvo BiH poništit će ovjeru sudjelovanja na lokalnim izborima za 20 nezavisnih kandidata u općinama Široki Brijeg, Ljubuški, Grude i Posušje zbog lažnog predstavljanja. Istragom je utvrđeno kako je korespondencija sa SIP-om BiH u vezi s ovjerom za sudjelovanje na lokalnim izborima 2012. obavljana sa faksa Narodne stranke Radom za boljitak, čime su se, prema stavu te državne institucije, kandidati lažno predstavljali kao nezavisni, a zapravo se radi o predstavnicima NSRB-a, čime su postupili suprotno odredbama člana 7.3. stav 2. Izbornog zakona BiH. To su, naime, trebali u skladu sa zakonskim odredbama obavljati iz svojih sjedišta.

A uvidom u odluke o ovjeri kandidacijskih listi za vijećnike u općinskim vijećima Široki Brijeg, Ljubuški, Grude i Posušje, CIKBiH je utvrdio da su lažni nezavisni kandidati kao svoje sjedište (za cjelokupnu korespondenciju koja se vodi tijekom izbornog perioda) prijavili isti kontakt-broj faksa (039/704-204), te da su prijavljeni na jednoj adresi koja je u stvarnosti vlasništvo NSRB-a.

Radi se o lažnim nezavisnim kandidatima za Općinsko vijeće Široki Brijeg Josipu Sabljiću, Ivanu Grbešiću, Mariu Sliškoviću, Branku Hrkaću, Ružici Kopilaš, Mariu Miličeviću, Ani Kraljević, Draganu Bokšiću, Sandri Pinjuk i Juri Ivankoviću. Kao lažni nezavisni kandidati za Općinsko vijeće Grude otkriveni su Ljilja Majić, Lidija Bošnjak, Josip Jurčić, Anto Rašić, Dalibor Dujmović, za Općinsko vijeće Ljubuški: Mateo Vučić, Danijela Sabljić, Zdenko Mandić, Ivana Petrović, a Općinsko vijeće Grude Iva Buljan.

Interesantno je da je istragom SIP-a utvrđeno kako je većina "nezavisnih kandidata" za općinska vijeća kod te državne institucije kao ovlaštene osobe koje će ih zastupati navela imena Bojana Bošnjaka, Branka Hrkaća i Dragana Bokšića.

Branko Hrkać, koji se i sam prijavio kao nezavisni kandidat kao osobe koje ga zastupaju, naveo je Bošnjaka i Bokšića, a Dragan Bokšić kao "nezavisni kandidat" je to učinio za Hrkaća i Bošnjaka.

oslobodjenje.ba
Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja:

U komentarima je zabranjeno otvoreno vrijeđanje, bez obzira o kakvom je vrijeđanju riječ i na koga se odnosi. Ukoliko se ne slažete sa člankom ili nečijim mišljenjem slobodno to komentirajte, ali argumentirano i bez uvredljivih izraza.

Prilikom pisanja komentara pridržavajte se osnovnih pravila komuniciranja. Autori komentara prilikom pisanja moraju imati na umu da njihove IP adrese nisu zaštićene ni po kojoj osnovi i u skladu s tim trebaju paziti na sadržaj komentara za koji su sami odgovorni!

Korisničke komentare ljportal.com u bilo kojem trenutku može ukloniti s portala bez prethodne najave.

Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ljportal.com ni na koji način ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije.

 
Portal za društvenu dekontaminaciju Internet stranice sela Hardomilje hercegovina.info internet portal Mostar, Stolac, Neum i Čapljina hrvatska je stara djedovina Novosti iz Čitluka / Brotnja! Grude Online Internet stranice sela Klobuk Vaš kutak za odmor! 99,4 MHz Selo Vojnići

bottom
ib_m