top
ljubuški portal

Dobro došli na arhivske stranice LJ::portala  # 1.veljače 2009 - 21.veljače 2014 #Vice Vukojević je glavni politički strateg Tomislavu Karamarku
Subota, 02 Ožujak 2013 13:50

vice vukojevicVice Vukojević, umirovljeni sudac Ustavnog suda krajnje desne političke orijentacije, glavni je politički strateg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, otkrila su Aktualu dva posve neovisna izvora bliska vrhu HDZ-a. Vukojević već dulje vrijeme vrlo često, a u nekim razdobljima i svakodnevno dolazi u središnjicu HDZ-a. Formalno ondje nije zaposlen, u stranci ne

obnaša nikakvu službenu funkciju, ali bliski Karamarkovi suradnici tvrde da unatoč tomu upravo Vukojević figurira kao kreator i inicijator većine Karamarkovih javnih političkih istupa. Ti se istupi uglavnom svode na forsiranje ideoloških i svjetonazorskih javnih diskusija koje su HDZ počele svrstavati prema rigidno desno politički orijentiranoj stranci, što je zapravo i odraz Vukojevićevih političkih stajališta.

Osoba iznimno bliska Karamarku tvrdi da je povratak Vice Vukojevića glavni indikator sumnji da je Karamarko zapravo počeo gubiti kontrolu nad strankom te da glavne strateške poteze unutar HDZ-a već dulje vrijeme povlače neke druge osobe. Izvor blizak Karamarku tvrdi da se povratak Vice Vukojevića među najutjecajnije osobe u Karamarkovu HDZ-u ponajprije dogodio zbog glavnog tajnika stranke Milijana Brkića i njegovih privatnih i mogućih skrivenih poslovnih veza s poduzetnikom Zoranom Gopcem, poduzetnikom koji se smatra najzaslužnijom za velike uspjehe hrvatskog rukometa u proteklom desetljeću.

Ako je to točno, može se tvrditi da su Zoran Gobac, Milijan Brkić i Vice Vukojević trenutačno najutjecajnija interesna osovina unutar HDZ-a. Isti izvor tvrdi da jačanje Vukojevićeva političkog utjecaja može Karamarka potencijalno puno koštati te da se Vukojevićev politički rukopis već počinje prepoznavati u nekim nedavnim događajima unutar HDZ-a.

Zoran Gobac je spretan poslovni čovjek koji se posljednjih godina počeo baviti reciklažom PET otpada, a u tom poslu je partnerski povezan s Višeslavom Vukojevićem, sinom Vice Vukojevića. Reciklaža PET otpada proteklih je godina bila prilično unosan posao, dijelom ovisan i o državnim dotacijama, a u javnosti se često spominjao u kontekstu raznih prepucavanja i optužbi za koruptivne sprege. Osim poslovno, obitelj Zorana Gopca je s Vukojevićevom obitelji i rodbinski povezana. Tijekom proteklih godina u nekoliko su se navrata pojavile indicije da Gobac i Višeslav Vukojević dio svog poslovnog uspjeha mogu zahvaliti i svojim vezama s nekim istaknutim članovima HDZ-a, a tu se prvenstveno mislilo na bivšeg ministra financija Ivana Šukera. Te su veze dospjele u središte pozornosti nakon što se otkrilo da se u studenome 2010. u automobilu Gopčeve tvrtke Ivan Šuker, tada kao ministar financija, zajedno s Višeslavom Vukojevićem vozio u Hercegovinu i doživio prometnu nesreću.


Aktual | LJ::portal

 

Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja:

U komentarima je zabranjeno otvoreno vrijeđanje, bez obzira o kakvom je vrijeđanju riječ i na koga se odnosi. Ukoliko se ne slažete sa člankom ili nečijim mišljenjem slobodno to komentirajte, ali argumentirano i bez uvredljivih izraza.

Prilikom pisanja komentara pridržavajte se osnovnih pravila komuniciranja. Autori komentara prilikom pisanja moraju imati na umu da njihove IP adrese nisu zaštićene ni po kojoj osnovi i u skladu s tim trebaju paziti na sadržaj komentara za koji su sami odgovorni!

Korisničke komentare ljportal.com u bilo kojem trenutku može ukloniti s portala bez prethodne najave.

Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ljportal.com ni na koji način ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije.

 
Portal za društvenu dekontaminaciju Internet stranice sela Hardomilje hercegovina.info internet portal Mostar, Stolac, Neum i Čapljina hrvatska je stara djedovina Novosti iz Čitluka / Brotnja! Grude Online Internet stranice sela Klobuk Vaš kutak za odmor! 99,4 MHz Selo Vojnići

bottom
ib_m