top
ljubuški portal

Dobro došli na arhivske stranice LJ::portala  # 1.veljače 2009 - 21.veljače 2014 #Zime nema još na vidiku: Slijedi nam duže kišno razdoblje
Utorak, 14 Siječanj 2014 12:58

kisa vrS vikendom okupanim suncem i lijepim početkom tjedna se opraštamo, a od danas nam, prema najavama meteorologa, slijedi nevrijeme koje donosi kišu i uzrokuje još lošiju biometeorološku prognozu i teže zdravstveno stanje građana, s obzirom da se s ovom promjenom neće promijeniti i temperature.


Hercegovinu će i sljedećih dana grijati od 10 do 15 Celzijevih stupnjeva, dok će u Bosni dnevne temperature biti oko 10 Celzijevih stupnjeva. Kišno nevrijeme BiH će zahvatiti već danas, a oborina će biti svakodnevno u sljedećim danima. Vrijeme je osobito nestabilno za vikend kada su najavljene veće količine oborina, ali za mnoge priželjkivanog snijega i zahladnjenja nema na vidiku.

 

Meteorolozi, prema preciznijim prognozama, tvrde da sljedećih 10 dana sigurno neće biti zime, ali ni dugoročne prognoze, prema kojima se, istina, nije zahvalno rukovoditi, ne pokazuju promjene koje bi mogle nagovijestiti dolazak zime. Pravih zimskih dana odavno nema u BiH, ali ni u većem dijelu Europe. Voćke cvjetaju, brojne vrste životinja se bude iz zimskog sna, na cestama se mogu vidjeti i zmije, pčele traže zalihe hrane i cvjetove za oprašivanje... Sve je to znak da je klima ozbiljno narušena, te je uzdrman biljni i životinjski svijet, a posljedice bi, kako stvari stoje, mogle biti katastrofalne.

 

Prognoza za Ljubuški

Sri-15.1.

2014

Čet-16.1.

2014

Pet-17.1.

2014

Sub-18.1.

2014

Ned-19.1.

2014

Pon-20.1.

2014

Uto-21.1.

2014

Sri-22.1.

2014

 
Heavy rain Partly cloudy Rain Rain Heavy rain Heavy rain Partly cloudy Cloudy  
12° 12° 14° 13° 14° 12°  
6.3 mm 0 mm 1.9 mm 1.0 mm 10.0 mm 17.3 mm 0.3 mm 0 mm  
Light air, 1 m/s from northeast Light air, 1 m/s from south-southwest Light breeze, 3 m/s from southeast Light breeze, 3 m/s from south-southeast Gentle breeze, 5 m/s from southeast Light breeze, 3 m/s from south Light air, 1 m/s from east Light breeze, 3 m/s from north-northeast  

izvor: yr.no

Željko Andrijanić | Večernji list

Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja:

U komentarima je zabranjeno otvoreno vrijeđanje, bez obzira o kakvom je vrijeđanju riječ i na koga se odnosi. Ukoliko se ne slažete sa člankom ili nečijim mišljenjem slobodno to komentirajte, ali argumentirano i bez uvredljivih izraza.

Prilikom pisanja komentara pridržavajte se osnovnih pravila komuniciranja. Autori komentara prilikom pisanja moraju imati na umu da njihove IP adrese nisu zaštićene ni po kojoj osnovi i u skladu s tim trebaju paziti na sadržaj komentara za koji su sami odgovorni!

Korisničke komentare ljportal.com u bilo kojem trenutku može ukloniti s portala bez prethodne najave.

Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ljportal.com ni na koji način ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije.

 
Portal za društvenu dekontaminaciju Internet stranice sela Hardomilje hercegovina.info internet portal Mostar, Stolac, Neum i Čapljina hrvatska je stara djedovina Novosti iz Čitluka / Brotnja! Grude Online Internet stranice sela Klobuk Vaš kutak za odmor! 99,4 MHz Selo Vojnići

bottom
ib_m