top
ljubuški portal

Dobro došli na arhivske stranice LJ::portala  # 1.veljače 2009 - 21.veljače 2014 #FOTO: Jabuka cvjetala jesenas, a rodila usred zime
Ponedjeljak, 20 Siječanj 2014 20:03

jabukaNa imanju Zorana Markovića na Modriču, kraj Čapljine, čudo neviđeno, po drugi puta u godinu dana cvjetala je i rodila jabuke. Vremenske prilike izgleda, zbunile su jedno od stabala u vrtu, a Zoran kaže:


„Prije mjesec i pol – dva, primijetio sam behar na jabuci, nisam tome pridavao neku pažnju. Poslije nekog vremena supruga kaže – jabuke se ometnule, odmahnuo sam rukom i tako je prošlo. Međutim, prije desetak dana slučajno bacim pogled – vidim plodove. Razmišljam, ostale ljetošnje, sitne neobrane. Onda se sjetim da sam ih ja brao i da ništa nije ostalo! Priđem pogledan, vidim svježi plodovi. Jabuke sam sabrao sedmom, osmom mjesecu, međutim ova jedna je ponovo probeharala i sada su tu plodovi“, kaže Zoran, te dodaje da nikada nešto slično nije čuo ni vido.
   „Viđao sam da voće baci po koji cvijet kad je lijepa jesen, ali da rađa nikad nisam čuo ni vidio. Nevjerojatno, 52-je su mi godine, ali ovako nešto ne pamtim, ni iz priča“, čudom se čudi Zoran, te dodaje:
   „Nedavno gledam na televiziji, prilog - cvijeta voće, tako sam i došao na ideju, da javim za ovo moje čudo. Eto, moje jabuke ne samo da cvjetaju nego i rađaju“, ističe Zoran, pokazujući kako je od tridesetak različitih voćaka u vrtu, od čega petnaestak jabuka, rodila jedna.

I Zoranovi okupljeni prijatelji čude se fenomenu. U šali vele – to može samo kod Zoke“.

Plod smo probali, zaista je svježa, zimska jabuka, razlika od ljetne je samo u veličini. Što je stablu bilo da cvijeta i rađa u sred zime, druga je priča.

 

 

Dušan Musa | Večernji list

Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja:

U komentarima je zabranjeno otvoreno vrijeđanje, bez obzira o kakvom je vrijeđanju riječ i na koga se odnosi. Ukoliko se ne slažete sa člankom ili nečijim mišljenjem slobodno to komentirajte, ali argumentirano i bez uvredljivih izraza.

Prilikom pisanja komentara pridržavajte se osnovnih pravila komuniciranja. Autori komentara prilikom pisanja moraju imati na umu da njihove IP adrese nisu zaštićene ni po kojoj osnovi i u skladu s tim trebaju paziti na sadržaj komentara za koji su sami odgovorni!

Korisničke komentare ljportal.com u bilo kojem trenutku može ukloniti s portala bez prethodne najave.

Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ljportal.com ni na koji način ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije.

 
Portal za društvenu dekontaminaciju Internet stranice sela Hardomilje hercegovina.info internet portal Mostar, Stolac, Neum i Čapljina hrvatska je stara djedovina Novosti iz Čitluka / Brotnja! Grude Online Internet stranice sela Klobuk Vaš kutak za odmor! 99,4 MHz Selo Vojnići

bottom
ib_m