top
ljubuški portal

Dobro došli na arhivske stranice LJ::portala  # 1.veljače 2009 - 21.veljače 2014 #Roland Siller generalni direktor KFW-a za Europu i Aziju u posjeti EP HZHB
Ponedjeljak, 30 Rujan 2013 22:00

altGeneralni direktor KFW-a za Europu i Aziju Roland Siller s glavnim projektnim menadžerom za BiH Fritzom Rosskopfom, te direktorom KfW banke za BiH Stephanom Leudesdorffom i Narcisom Poturak-Donmez – koordinatoricom za projekte iz područja energetike, krajem prošloga tjedna boravili su u posjeti Elektroprivredi HZHB.


Razlog posjete bio je upoznavanje s tijekom realizacije projekata i ugovorenih kreditnih aranžmana koji su plod dugogodišnje uspješne poslovne suradnje s našim poduzećem.  Nakon obilaska strojarnice HE Rama izaslanstvo KfW banke u pratnji članova Uprave Društva posjetilo je lokacije izgradnje buduće VE Mesihovina i Crpne HE Vrilo u općini Tomislavgrad.
alt

Generalni direktori KfW banke Roland Siller i Elektroprivrede HZ HB Nikola Krešić sa svojim suradnicima, na održanome radnom sastanku u sjedištu Elektroprivrede HZHB u Mostaru, izrazili su zadovoljstvo tijekom realizacije aktualnih projekata na kojima se radi i zajedničko opredjeljenje za nastavkom poslovne suradnje.
Njemačka je vlada subvencionirala preko KfW banke 7 milijuna eura namijenjenih za sanaciju i revitalizaciju HE Rama koja je u tijeku, uz 10 milijuna eura kreditnih  sredstva.
Također  s tom bankom su prije tri godine potpisani ugovori o zajmu i kreditu u visini 72 milijuna eura (71 milijun kreditnih i 1 milijun grant sredstava, uz 6 milijuna eura vlastitih sredstava poduzeća) za izgradnju VE Mesihovina Tomislavgrad.
Suradnja je nastavljena i kroz zajedničko financiranje investicijsko-tehničke dokumentacije za izgradnju buduće crpne CHE Vrilo gdje je KfW banka odobrila 175.000 EUR grant sredstava.
Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar preko resornoga ministarstva uputila je inicijativu za pokretanje procedure dobivanja kreditnih sredstava na tome projektu čija  procijenjena vrijednost iznosi 109,82 milijuna eura, a sve kako bi se mogli započeti pregovori o kreditu. Projekt CHE Vrilo od velike je važnosti za EP HZ HB d.d. Mostar kao i za općinu Tomislavgrad i Hercegbosansku županiju.


ephzhb.ba

Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja:

U komentarima je zabranjeno otvoreno vrijeđanje, bez obzira o kakvom je vrijeđanju riječ i na koga se odnosi. Ukoliko se ne slažete sa člankom ili nečijim mišljenjem slobodno to komentirajte, ali argumentirano i bez uvredljivih izraza.

Prilikom pisanja komentara pridržavajte se osnovnih pravila komuniciranja. Autori komentara prilikom pisanja moraju imati na umu da njihove IP adrese nisu zaštićene ni po kojoj osnovi i u skladu s tim trebaju paziti na sadržaj komentara za koji su sami odgovorni!

Korisničke komentare ljportal.com u bilo kojem trenutku može ukloniti s portala bez prethodne najave.

Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ljportal.com ni na koji način ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije.

 
Portal za društvenu dekontaminaciju Internet stranice sela Hardomilje hercegovina.info internet portal Mostar, Stolac, Neum i Čapljina hrvatska je stara djedovina Novosti iz Čitluka / Brotnja! Grude Online Internet stranice sela Klobuk Vaš kutak za odmor! 99,4 MHz Selo Vojnići

bottom
ib_m