top
ljubuški portal

Dobro došli na arhivske stranice LJ::portala  # 1.veljače 2009 - 21.veljače 2014 #Završen remont generatora na HE Mostar
Srijeda, 23 Listopad 2013 13:15

ep remontČlanovi Uprave JP Elektroprivreda HZHB d.d. Mostar ponovno su posjetili HE Mostar zbog uspješno obavljena remonta agregata br. 3 te hidroelektrane koja je u pogonu već 25 godina.
Nakon remonta turbine agregata br. 3 godine 2011. i u cijelosti remontirana i obnovljena generatora agregata br. 3

osiguran je njegov sigurniji i pouzdaniji rad, čime se i pogonska spremnost HE Mostar podiže na višu razinu.

Remontom toga generatora osim potpune sanacije agregata br. 3 (remont turbinske opreme i sanacija kavitacijskih oštećenja izvršeni su 2011.g.) postiže se i veća pogonska spremnost ostala dva agregata, jer će u skladištu ostati rezervni dijelovi za generator zajedno s alatima za njihovu izradu, što će znatno skratiti vrijeme trajanja kapitalnih remonta agregata br. 1 i 2. koji će uskoro uslijediti.

Jednako tako će i naručeni rezervni dijelovi, u slučaju eventualnoga havarijskog stanja bilo kojeg generatora, osjetno skratiti vrijeme sanacije kvara čime bi se i mogućnosti prelijevanja vode smanjili na minimum što izravno smanjuje i energetske i financijske gubitke.

Na HE Mostar su dosada izvršeni brojni revitalizacijski radovi, a remontne radove na generatoru agregata br. 3 ukupne investicijske vrijednosti od 700.000,00 KM obavila je tvrtka KONČAR GiM d.d. Zagreb zajedno s radnicima pogona HE Mostar čijim se aktivnim sudjelovanjem dodatno poboljšala njihova stručna osposobljenost za buduće složene poslove.

Podsjećamo da je HE Mostar unatoč navedenim radovima zahvaljujući dobrim hidrološkim prilikama i upravljanju pogonom za tekuću 2013. godinu već ispunila bilanciranu proizvodnju.


ephzhb.ba

Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja:

U komentarima je zabranjeno otvoreno vrijeđanje, bez obzira o kakvom je vrijeđanju riječ i na koga se odnosi. Ukoliko se ne slažete sa člankom ili nečijim mišljenjem slobodno to komentirajte, ali argumentirano i bez uvredljivih izraza.

Prilikom pisanja komentara pridržavajte se osnovnih pravila komuniciranja. Autori komentara prilikom pisanja moraju imati na umu da njihove IP adrese nisu zaštićene ni po kojoj osnovi i u skladu s tim trebaju paziti na sadržaj komentara za koji su sami odgovorni!

Korisničke komentare ljportal.com u bilo kojem trenutku može ukloniti s portala bez prethodne najave.

Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ljportal.com ni na koji način ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije.

 
Portal za društvenu dekontaminaciju Internet stranice sela Hardomilje hercegovina.info internet portal Mostar, Stolac, Neum i Čapljina hrvatska je stara djedovina Novosti iz Čitluka / Brotnja! Grude Online Internet stranice sela Klobuk Vaš kutak za odmor! 99,4 MHz Selo Vojnići

bottom
ib_m