top
ljubuški portal

Dobro došli na arhivske stranice LJ::portala  # 1.veljače 2009 - 21.veljače 2014 #Ne će biti probijanja rokova na dionici autoceste Kravice-Zvirovići
Srijeda, 23 Listopad 2013 13:29

sutocesta studenciRadovi na poddionici Zvirovići-Kravice na Koridoru Vc u punom su jeku. Topla jesen i sunčani dani poslužili su izvrsno radnicima koji ulažu maksimalne napore kako bi radovi bili gotovi u skladu sa rokovima.

Poddionica Zvirovići-Kravice dio je dionice Počitelj - Bijača, a obuhvaća dio trase autoceste od Zvirovića

, tj. čvorišta Međugorje, do granice s Republikom Hrvatskom.

Prolazi sjevernom padinom Zvirovića i kod mjesta Donji Studenci prelazi široku dolinu Studenčice, nakon čega nastavlja sjevernim padinama doline rijeke Trebižat koju prelazi kod mjesta Vranješ gdje je dolina rijeke najuža.

Galerija fotografija
Dalje, do granice s Hrvatskom, nastavlja brežuljkastim predjelom Zvirići. Široku dolinu rijeke Studenčice na visini od oko 90 m od tla trasa autoceste prelazi mostom Studenčica.

Autocesta je projektirana za puni profil, pa je most Studenčica projektiran kao dvojna građevina, tj. za svaki smjer autoceste posebna građevina, duljina im je 590 m. Ukupna širina svakog pojedinog mosta zajedno s ogradama iznosi 12,42 m.

Kako smo doznali od Antonija Križanca, predstavnika JP Autoceste Federacije BiH, radovi teku planiranom dinamikom.

''Najveći opseg radova trenutno se izvodi na mostovima Studenčica i Trebižat, vijaduktu Pavlovići, tunelu Bijela Vlaka i čvorištu Međugorje-Zvirovići. Za tri tjedna planira se spajanje prvog raspona na mostu Studenčica, kao i spajanje desnog mosta Pavlovići na rasponsku konstrukciju.

Vrijeme nas odlično služi, temperature su visoke i nema padalina, tako da nemamo nikakvih problema s odvijanjem radova, pa sam uvjeren da neće biti probijanja rokova'', istaknuo je za Bljesak.info Križanac.

bljesak.info

Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja:

U komentarima je zabranjeno otvoreno vrijeđanje, bez obzira o kakvom je vrijeđanju riječ i na koga se odnosi. Ukoliko se ne slažete sa člankom ili nečijim mišljenjem slobodno to komentirajte, ali argumentirano i bez uvredljivih izraza.

Prilikom pisanja komentara pridržavajte se osnovnih pravila komuniciranja. Autori komentara prilikom pisanja moraju imati na umu da njihove IP adrese nisu zaštićene ni po kojoj osnovi i u skladu s tim trebaju paziti na sadržaj komentara za koji su sami odgovorni!

Korisničke komentare ljportal.com u bilo kojem trenutku može ukloniti s portala bez prethodne najave.

Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ljportal.com ni na koji način ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije.

 
Portal za društvenu dekontaminaciju Internet stranice sela Hardomilje hercegovina.info internet portal Mostar, Stolac, Neum i Čapljina hrvatska je stara djedovina Novosti iz Čitluka / Brotnja! Grude Online Internet stranice sela Klobuk Vaš kutak za odmor! 99,4 MHz Selo Vojnići

bottom
ib_m