top
ljubuški portal

Dobro došli na arhivske stranice LJ::portala  # 1.veljače 2009 - 21.veljače 2014 #21. obljetnica Elektroprivrede HZ HB: Ova godina najuspješnija
Subota, 16 Studeni 2013 09:49

altSvake se godine u povodu 17. studenog kada se obilježava Dan JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar održava svečana sjednica Uprave poduzeća. Ovogodišnja sjednica povodom 21. godišnjice postojanja u petak, 15. studenog je upriličena u hotelu Ero.Uz članove Uprave, Nadzornoga odbora, Odbora za reviziju, bivše generalne direktore, poslovne partnere, predstavnike Nezavisnoga sindikata JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar sjednici su nazočili i savjetnik predsjedavajućeg Vijeća ministra BiH, Mate Bandur, predsjednik FBiH Živko Budimir, ministar energije, industrije i rudarstva FBiH Erdal Trhulj, ministar financija FBiH Ante Krajina, ministar trgovine Milorad Bahilj, gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić kao i drugi mnogobrojni gosti.

alt


Sjednicu je otvorio predsjednik Nadzornoga odbora, Marinko Ivanković naglasivši: "Evidentno je, kako JP EPHZHB s ovim vodstvom, ima kontinuirani napredak kako u poslovnom sustavu tako i u motiviranom i stručnom kadru. Nastavljamo raditi na našim projektima, u prvom redu mislim na proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora, smanjenje uvoza električne energije, zaštitu okoliša, pomoći u razvoju lokalnih zajednica te stalnu potporu kulturi i sportu. Dakle, radimo sve ono sto rade društva koja vode brigu o svojim klijentima i svojoj budućnosti".

U svom obraćanju nazočnima generalni direktor, Nikola Krešić istaknuo je uspješno poslovanje poduzeća u prvoj polovici ove godine. "Godišnji plan proizvodnje ispunili smo već 28. travnja ove godine zahvaljujući izuzetno dobrim hidrološkim prilikama, racionalnom upravljanju sustavom i pogonskoj spremnosti proizvodnih objekata koji su na visokoj razini. S jučerašnjim danom ostvarili smo proizvodnju u naših sedam hidroelektrana od oko 2100 GWh električne energije. Dakle, gotovo za 50% više od planiranih 1376 GWh, što je rezultiralo ostvarenjem financijske dobiti na polugodištu od 72, 2 milijuna KM. Uprava JP Elektroprivreda HZBHB će i dalje poduzimati sve što joj je na raspolaganju kako bi se taj trend poslovanja nastavio", naglasio je generalni direktor.

alt


Krešić je istaknuo kako bi ova, 2013. godina, mogla biti zabilježena kao najuspješnija u povijesti postojanja JP Elektroprivreda HZ HB Mostar.

Nakon domaćina prepunoj dvorani obratili su se i gosti iz Vlade FBiH. Tako je uz svoju čestitku ministar financija FBiH, Ante Krajina istaknuo da se za uspješan rad treba potruditi što svakako EPHZHB za stabilizaciju svoga poslovanja radi kroz nove projekte koje priprema u pogledu iskorištenja vjetra.

Ministar energije, industrije i rudarstva FBiH, Erdal Trhulj uz iskrene čestitke, pohvalio je rad Uprave i racionalizaciju poslovanja poduzeća ove godine koja je uz dobru hidrološku situaciju rezultirala dobrim financijskim rezultatom. 

"Ovo je poduzeće kao jedno od rijetkih u svijetu koje u svom portfoliju ima 100 % obnovljive izvore energije, i upravo je zadatak Uprave da pronađe nove baze energije da ne bi toliko ovisila o hidrološkim prilikama i da iskoristi prednosti hidroenergije na najbolji način tako da ima jednu kontroliranu dobit", istaknuo je ministar Trhulj i naglasio da se uz osnivanje Operatora obnovljivih izvora energije sa sjedištem u Mostaru očekuje već sljedeće godine i restrukturiranje elektroprivrednih poduzeća u smislu priprema za otvaranje tržišta električne energije.

alt


Predsjednik FBiH, Živko Budimir istaknuo je napore i zalaganje Uprave u upravljanju poduzećem u postizanju izvrsnih financijskih rezultata kao i kvalitetne suradnje s Elektroprivredom BiH.

Za glazbeni predah pobrinula se mostarska klapa Hrvoje, a tijekom sjednice pristigle su mnogobrojne čestitke uzvanica koje nisu mogle nazočiti današnjoj svečanosti. 


Okupljanje Elektroprivredinih jubilaraca u Čapljini


I ove godine u povodu Dana poduzeća organizirano je okupljanje uposlenika s navršenih 35 godina radnoga staža.

Slično kao i ranijih godina već tradicionalni zajednički ručak za jubilarce upriličen je u Čapljini, u restoranu Villa Rustica smještenom u dijelu zidina povijesnog i nacionalnog spomenika Mogorjelo.

alt


Prigodnu čestitku slavljenicima uputio je generalni direktor Elektroprivrede HZHB Nikola Krešić te je svome obraćanju pored ostaloga kazao: "Nakana je našega okupljanja vrlo jednostavna - izraziti dužno poštovanje i zahvalnost za vaš dosadašnji rad i doprinos ostvarenju poslovnih rezultata, i razvoju JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar. Naravno, od vas se i nadalje očekuje aktivan i plodonosan rad, posebice kada je u pitanju prenošenje znanja i iskustava na generacije naših uposlenika koji se tek trebaju svojim radom dokazivati i preuzimati odgovornije poslove i funkcije po organizacijskim jedinicama Elektroprivrede HZHB". 

Ove je godine 35 radnika iz svih organizacijskih jedinica našega poduzeća navršilo 35 godina radnoga staža.

alt

Inače, u JP Elektroprivreda HZ HB Mostar uposleno je 1870 djelatnika (uključujući i pripravnike na određeno vrijeme). Ovo javno poduzeće ima posebnu ulogu u procesu integracije Bosne i Hercegovine u europski elektroenergetski gospodarski prostor.


ephzhb.ba

Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja:

U komentarima je zabranjeno otvoreno vrijeđanje, bez obzira o kakvom je vrijeđanju riječ i na koga se odnosi. Ukoliko se ne slažete sa člankom ili nečijim mišljenjem slobodno to komentirajte, ali argumentirano i bez uvredljivih izraza.

Prilikom pisanja komentara pridržavajte se osnovnih pravila komuniciranja. Autori komentara prilikom pisanja moraju imati na umu da njihove IP adrese nisu zaštićene ni po kojoj osnovi i u skladu s tim trebaju paziti na sadržaj komentara za koji su sami odgovorni!

Korisničke komentare ljportal.com u bilo kojem trenutku može ukloniti s portala bez prethodne najave.

Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ljportal.com ni na koji način ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije.

 
Portal za društvenu dekontaminaciju Internet stranice sela Hardomilje hercegovina.info internet portal Mostar, Stolac, Neum i Čapljina hrvatska je stara djedovina Novosti iz Čitluka / Brotnja! Grude Online Internet stranice sela Klobuk Vaš kutak za odmor! 99,4 MHz Selo Vojnići

bottom
ib_m