top
ljubuški portal

Dobro došli na arhivske stranice LJ::portala  # 1.veljače 2009 - 21.veljače 2014 #U Mostaru kvadrat stana 2300 KM, u Širokom 2000 KM, a Ljubuškom 1500 KM
Utorak, 26 Studeni 2013 22:08

stan ljubuskiUkoliko niste osigurali svoje stambeno pitanje i niste izabrali grad u kojem želite ostvariti sve svoje životne ciljeve i potrebe dobro razmislite gdje ćete se skrasiti.

Donosimo kako se kreću cijene stanova u nekim hercegovačkim mjestima.

Odmah na početku treba napomenuti da na tržištu nekretnina ako se uopće može reći da ono postoji u Hercegovini, stanova na prodaju ima dovoljno u ponudi u svakoj općini a cijene koje vam donosimo ne moraju biti fiksne, sve 'možda' ovisi o pogodbi sa vlasnikom odnosno prodavačem stana.

Ako ste Širokobriježanin ili želite živjeti u Širokom Brijegu u svojem vlastitom stanu za kvadrat stana morat ćete izdvojiti otprilike oko 2000 KM (nova gradnja). U Mostaru za novosagrađeni kvadrat stana trebate izdvojiti oko 2300 KM. U nekoliko drugih hercegovačkih gradića cijene stanova su ipak malo niže i iznosi za kvadrat se plaćaju od 1350 KM u Čapljini do 1500 ili 1600 KM u Ljubuškom i Posušju.

U razgovoru sa jednim građevinskim poduzetnikom koji je želio ostati anoniman saznajemo da je bilo i puno boljih dana u biznisu sa prodajom stanova. Najviše kupuju ljudi koji se bave biznisom ili oni koji su novce zaradili radeći u europskim zemljama, dok je mladih očekivano najmanji broj. Nesigurna vremena, nedostatak posla, teška financijska kriza kao i velika bankarska osiguranja prilikom potražnje za kreditom su glavni 'krivci' što mladi parovi teško mogu doći do svojeg vlastitog stana, bez pomoći roditelja i obitelji to je gotovo nemoguće. No, kriza jednom mora popustiti i sigurno će potražnja za stanovima biti puno veća a stanovi će se možda 'rezervirati' i prije završetka izgradnje.

IR | ABCportal.info

Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja:

U komentarima je zabranjeno otvoreno vrijeđanje, bez obzira o kakvom je vrijeđanju riječ i na koga se odnosi. Ukoliko se ne slažete sa člankom ili nečijim mišljenjem slobodno to komentirajte, ali argumentirano i bez uvredljivih izraza.

Prilikom pisanja komentara pridržavajte se osnovnih pravila komuniciranja. Autori komentara prilikom pisanja moraju imati na umu da njihove IP adrese nisu zaštićene ni po kojoj osnovi i u skladu s tim trebaju paziti na sadržaj komentara za koji su sami odgovorni!

Korisničke komentare ljportal.com u bilo kojem trenutku može ukloniti s portala bez prethodne najave.

Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ljportal.com ni na koji način ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije.

 
Portal za društvenu dekontaminaciju Internet stranice sela Hardomilje hercegovina.info internet portal Mostar, Stolac, Neum i Čapljina hrvatska je stara djedovina Novosti iz Čitluka / Brotnja! Grude Online Internet stranice sela Klobuk Vaš kutak za odmor! 99,4 MHz Selo Vojnići

bottom
ib_m