top
ljubuški portal

Dobro došli na arhivske stranice LJ::portala  # 1.veljače 2009 - 21.veljače 2014 #Održana 19. skupština Elektroprivrede HZ HB
Utorak, 10 Prosinac 2013 14:45

ep skup19. skupština Elektroprivrede HZ HB d.d. Mostar održana je 9. prosinca 2013. godine u Mostaru. U ime većinskoga vlasnika, Federalnoga ministarstva energije, rudarstva i industrije kao punomoćnik toga ministarstva Skupštinu je vodila Jasmina Pašić.

 

Nakon usvajanja dnevnoga reda, utvrđivanja kvoruma i radnih tijela, usvojen je Rebalans revidiranoga plana poslovanja Javnog poduzeća „Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne“ d.d. Mostar za 2013. godinu. Izvršna direktorica za ekonomske poslove Ivana Bunoza navela je razloge za izradu Rebalansa plana poslovanja za 2013. godinu između kojih je istaknula rebalans elektroenergetske bilance zbog veće proizvodnje električne energije i manjeg nabavljanja nedostajućih količina u iznosu od 25 % u odnosu na planiranu. Rebalansom nije planirana potrošnja Steelmina BH d.o.o. Jajce, a potrošnja Aluminija d.d. Mostar je nešto manja u odnosu na potrošnju električne energije u Planu za 2013.godine što odgovara trenutačnoj potrošnji toga kupca. Direktorica Bunoza istaknula je i ostale prihode i rashode koji su u pojedinim stavkama zahtijevali uravnoteženje, pa je sukladno navedenom, Rebalansom plana poslovanja za 2013. godinu prikazan višak prihoda nad rashodima, odnosno bruto dobit u visini od 41,2 milijuna KM.
Skupština Društva dala je povjerenje sljedećim članovima Nadzornog odbora JP „Elektroprivreda HZ HB“ d.d. Mostar: Marinku Ivankoviću (predsjednik), Midhatu Arpadžiću (član), Ervinu Vrdoljaku (član) i Anti Kolobariću (član), ali i nepovjerenje Marijanu Bunozi (član) i Mariu Bencunu (član). Inače, ta je točka dnevnoga reda 19. skupštine EPHZHB uvrštena prema članku 259. stavak 2. Zakona o gospodarskim društvima da po isteku razdoblja od dvije godine od dana imenovanja, skupština društva glasa o povjerenju članovima nadzornog odbora.

alt

ephzhb.ba


Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja:

U komentarima je zabranjeno otvoreno vrijeđanje, bez obzira o kakvom je vrijeđanju riječ i na koga se odnosi. Ukoliko se ne slažete sa člankom ili nečijim mišljenjem slobodno to komentirajte, ali argumentirano i bez uvredljivih izraza.

Prilikom pisanja komentara pridržavajte se osnovnih pravila komuniciranja. Autori komentara prilikom pisanja moraju imati na umu da njihove IP adrese nisu zaštićene ni po kojoj osnovi i u skladu s tim trebaju paziti na sadržaj komentara za koji su sami odgovorni!

Korisničke komentare ljportal.com u bilo kojem trenutku može ukloniti s portala bez prethodne najave.

Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ljportal.com ni na koji način ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije.

 
Portal za društvenu dekontaminaciju Internet stranice sela Hardomilje hercegovina.info internet portal Mostar, Stolac, Neum i Čapljina hrvatska je stara djedovina Novosti iz Čitluka / Brotnja! Grude Online Internet stranice sela Klobuk Vaš kutak za odmor! 99,4 MHz Selo Vojnići

bottom
ib_m