top
ljubuški portal

Dobro došli na arhivske stranice LJ::portala  # 1.veljače 2009 - 21.veljače 2014 #Inspektori započinju kontrolu hrane u svadbenim salonima
Četvrtak, 09 Travanj 2009 20:37
Uprava za inspekcijske poslove Zapadnohercegovačke županije sljedećih nekoliko tjedana prvi put će pokrenuti akciju kontrole i nadzora rada svadbenih salona u ovoj općini. Uz pregled dozvola za rad, te sanitarnih knjižica djelatnika svadbenih salona inspektori će uzimati i briseve radnih površina kao i uzorke hrane.

Kontrola ugostiteljskih objekata


“Uzorke hrane ćemo slati na analizu kako bi se utvrdila ispravnost iste. Do sada mi kao Uprava za inspekcijske poslove nismo radili pregled ispravnosti hrane, međutim, ove mjere se poduzimaju kao prevencija protiv eventualnih trovanja”, kazala je Ivana Bunoza, pomoćnica direktora Uprave za inspekcijske poslove ZHŽ-a. Dodaje kako će se, također vršiti kontrola imaju li djelatnici svadbenih salona redovite zdravstvene preglede kao i jesu li prijavljeni na mirovinsko i zdravstveno osiguranje, a obvezan će biti i ugovor o radu. Kontrola rada svadbenih salona dio je velike akcije kontrole ugostiteljskih objekata u kojoj će zajednički sudjelovati MUP ZHŽ-a, Uprava za inspekcijske poslove i općinski inspektori. Ova akcija nadzora rada ugostiteljskih objekata trebala bi krenuti kroz sljedeća dva tjedna. “Budući da većina ugostiteljskih objekata u ovoj županiji nema dozvole za rad, tijekom akcije će naglasak biti stavljen upravo na rad bez odobrenja. Uz to će se raditi i kontrola sanitarnih knjižica djelatnika kao i to jesu li prijavljeni”, ističe Bunoza.

Zapečaćeni frizerski saloni

U skladu s pojačanim aktivnostima poduzetim od Uprave za inspekcijske poslove ZHŽ-a djelatnici tržišne inspekcije su proteklih dana obavili zatvaranje, tj. pečaćenje radnih prostorija pojedinih frizerskih salona na području općine Posušje. Iz Uprave ističu, kako je ovo prvi puta od uspostave ove institucije, da se pristupilo represivnoj mjeri – pečaćenja radnih prostorija. Isto tako ukazuju kako su odgovorni u predmetnim zapečaćenim objektima bili nekoliko puta upozoravani  na svoj nezakonit rad i kako trebaju svoje poslovanje uskladiti s odredbama pozitivne legislative, na što su se isti oglušili, te je upravna mjera pečaćenja nastupila nakon što su iscrpljene sve prethodne mjere i postupci. Akcija pojačanog nadzora nad ovom djelatnosti, te svih ostalih gospodarskih djelatnosti se nastavlja u sljedećem razdoblju, a županijski Zakon o inspekcijama koji bi uskoro trebao ugledati svijetlo dana bi trebao olakšati rad inspektorima.

Piše: Marija Medić, Dnevni listKomentiranjem pristajete na Uvjete korištenja:

U komentarima je zabranjeno otvoreno vrijeđanje, bez obzira o kakvom je vrijeđanju riječ i na koga se odnosi. Ukoliko se ne slažete sa člankom ili nečijim mišljenjem slobodno to komentirajte, ali argumentirano i bez uvredljivih izraza.

Prilikom pisanja komentara pridržavajte se osnovnih pravila komuniciranja. Autori komentara prilikom pisanja moraju imati na umu da njihove IP adrese nisu zaštićene ni po kojoj osnovi i u skladu s tim trebaju paziti na sadržaj komentara za koji su sami odgovorni!

Korisničke komentare ljportal.com u bilo kojem trenutku može ukloniti s portala bez prethodne najave.

Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ljportal.com ni na koji način ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije.

 
Portal za društvenu dekontaminaciju Internet stranice sela Hardomilje hercegovina.info internet portal Mostar, Stolac, Neum i Čapljina hrvatska je stara djedovina Novosti iz Čitluka / Brotnja! Grude Online Internet stranice sela Klobuk Vaš kutak za odmor! 99,4 MHz Selo Vojnići

bottom
ib_m