top
ljubuški portal

Dobro došli na arhivske stranice LJ::portala  # 1.veljače 2009 - 21.veljače 2014 #U pekarnicama na crno radi 64% djelatnika
Petak, 10 Travanj 2009 07:11
16-1-kruhČak 64 posto djelatnika u pekarskoj proizvodnji u ZHŽ-u ima status radnika na crno, utvrđeno je to posljednjom akcijom Uprave za inspekcijske poslove ove županije. U idućem razdoblju bit će proveden i nadzor nad kakvoćom sirovina i proizvoda u pekarnicama.

Akcijom je utvrđeno i kako velik broj djelatnika nije imao niti sanitarne knjižice, iako je to nužno ukoliko se obavljaju djelatnosti u prehrambenoj proizvodnji.

Nadzor nad 25 objekata


Provedba pojačanog nadzora nad radom pekarskih radnji provodila se tijekom dva mjeseca, u noćnim satima uz asistenciju policije. Pojačan nadzor provele su dvije radne inspektorice, kako iz domene tržišne, tako i sanitarne inspekcije. Tijekom akcije obavljen je nadzor nad radom 25 pekarskih radnji u ZHŽ-u. Od ukupno 84 zatečena djelatnika koji su obavljali posao u nadziranim pekarnicama, 30 je imalo potrebnu radno-pravnu dokumentaciju, dok su 54 djelatnika radila na crno. Inspektori su izdali 13 rješenja o otklanjanju nedostataka, a legaliziran je rad 49 osoba. Nadalje, izdano je 16 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 10.100 maraka. Dvije kontrolirane pekarnice obavljale su djelatnost bez izdanog odobrenja za rad, te je za iste izdano rješenje o privremenoj zabrani rada. Sukladno istom, jedna pekarska radnja je prestala s radom, dok je druga ishodila odobrenje za rad.

Akcija se nastavlja


Kao dio predmetnog nadzora bilo je i utvrđivanje posjeduju li zaposleni obvezne sanitarne knjižice, a pregledom je utvrđeno da od ukupno 84 zatečena djelatnika, 39 nije imalo sanitarnu knjižicu. Od područnih domova zdravlja doznajemo kako su nakon provedene akcije 22 djelatnika obavila potrebne zdravstvene preglede, te ishodili sanitarnu knjižicu.


Piše: Marija Medić, Dnevni list
Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja:

U komentarima je zabranjeno otvoreno vrijeđanje, bez obzira o kakvom je vrijeđanju riječ i na koga se odnosi. Ukoliko se ne slažete sa člankom ili nečijim mišljenjem slobodno to komentirajte, ali argumentirano i bez uvredljivih izraza.

Prilikom pisanja komentara pridržavajte se osnovnih pravila komuniciranja. Autori komentara prilikom pisanja moraju imati na umu da njihove IP adrese nisu zaštićene ni po kojoj osnovi i u skladu s tim trebaju paziti na sadržaj komentara za koji su sami odgovorni!

Korisničke komentare ljportal.com u bilo kojem trenutku može ukloniti s portala bez prethodne najave.

Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ljportal.com ni na koji način ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije.

 
Portal za društvenu dekontaminaciju Internet stranice sela Hardomilje hercegovina.info internet portal Mostar, Stolac, Neum i Čapljina hrvatska je stara djedovina Novosti iz Čitluka / Brotnja! Grude Online Internet stranice sela Klobuk Vaš kutak za odmor! 99,4 MHz Selo Vojnići

bottom
ib_m