top
ljubuški portal

Dobro došli na arhivske stranice LJ::portala  # 1.veljače 2009 - 21.veljače 2014 #Tragom povećanih kamata na već odobrene kredite
Subota, 11 Travanj 2009 14:58

ekvPovećanje kamata na već odobrene kredite je u interesu građana jer vodi stabilnosti banke, priopćili su iz UniCredit banke koja je ovakvim potezom izazvala ljutnju građana BiH, redovnih platiša, zabrinutih jer se pitaju hoće li doći u situaciju da nisu u stanju prema njoj izvršavati preuzete obaveze.

“Ovom odlukom UniCredit Bank omogućava sigurne prihode po tržišnim uvjetima svojim klijentima štedišama iz čijih su izvora financirani krediti te općenito dugoročnu stabilnost i likvidnost banke

, što je u interesu svih njenih klijenata“, poručuju iz ove banke u pisanom priopćenju.

Na svjetskim tržištima banke obaraju cijene na rekordno niske razine, stimulirajući ljude da se zadužuju. U SAD i EU banke obaraju kamate jer u vrijeme krize žele pomoći svojim klijentima kako bi im uzvratili na povjerenje. Kod nas su povećanje kamata ekonomski stručnjaci nazvali nekorektnim potezom.

“Slijedom promjena na financijskim tržištima u proteklih godinu dana, koje su rezultirale oskudnom ponudom financijskih sredstava, došlo je do rasta cijene financijskih sredstava, odnosno povećanja kamatnih stopa (banke danas plaćaju više kamatne stope na izvore sredstava nego što su ih plaćale proteklih godina). Više kamatne stope banke plaćaju na štednju građana i depozite pravnih osoba u državi“, poručuju iz UniCredit banke.

Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja:

U komentarima je zabranjeno otvoreno vrijeđanje, bez obzira o kakvom je vrijeđanju riječ i na koga se odnosi. Ukoliko se ne slažete sa člankom ili nečijim mišljenjem slobodno to komentirajte, ali argumentirano i bez uvredljivih izraza.

Prilikom pisanja komentara pridržavajte se osnovnih pravila komuniciranja. Autori komentara prilikom pisanja moraju imati na umu da njihove IP adrese nisu zaštićene ni po kojoj osnovi i u skladu s tim trebaju paziti na sadržaj komentara za koji su sami odgovorni!

Korisničke komentare ljportal.com u bilo kojem trenutku može ukloniti s portala bez prethodne najave.

Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ljportal.com ni na koji način ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije.

 
Portal za društvenu dekontaminaciju Internet stranice sela Hardomilje hercegovina.info internet portal Mostar, Stolac, Neum i Čapljina hrvatska je stara djedovina Novosti iz Čitluka / Brotnja! Grude Online Internet stranice sela Klobuk Vaš kutak za odmor! 99,4 MHz Selo Vojnići

bottom
ib_m