top
ljubuški portal

Dobro došli na arhivske stranice LJ::portala  # 1.veljače 2009 - 21.veljače 2014 #Hercegovci spašavaju statistiku
Četvrtak, 16 Travanj 2009 07:43
vinogradiPoljoprivredna proizvodnja u Federaciji BiH u 2008.g. veća je za 8,3% u odnosu na 2007. Rast ostvaren zahvaljujući rastu vinogradarske proizvodnje u Hercegovini i proizvodnje žitarica u Bosni.

Prema podacima Federalnog zavoda za statistiku, biljna proizvodnja u 2008. u poređenju sa 2007. godinom veća je za 11,7 %, a stočna proizvodnja za 1,7 %. Proizvodnja voća manja je za 0,5%, a proizvodnja grožđa veća za čak 16,7%.
U ratarstvu , gledano po grupama usjeva, proizvodnja žita u 2008. veća je za 24,2%, povrća za 10,4%, stočnog-krmnog bilja za 17,8%, dok je kod industrijskog bilja, zbog smanjene proizvodnje duhana, proizvodnja manja za 3,4%.
U stočarstvu je u govedarstvu zabilježen rast za 3%, u svinjogojstvu za 5,8%, dok je u pčelarstvu zabilježen pad od 6,1%, a u ovčarstvu pad od 3,9%.

Poslovni portalKomentiranjem pristajete na Uvjete korištenja:

U komentarima je zabranjeno otvoreno vrijeđanje, bez obzira o kakvom je vrijeđanju riječ i na koga se odnosi. Ukoliko se ne slažete sa člankom ili nečijim mišljenjem slobodno to komentirajte, ali argumentirano i bez uvredljivih izraza.

Prilikom pisanja komentara pridržavajte se osnovnih pravila komuniciranja. Autori komentara prilikom pisanja moraju imati na umu da njihove IP adrese nisu zaštićene ni po kojoj osnovi i u skladu s tim trebaju paziti na sadržaj komentara za koji su sami odgovorni!

Korisničke komentare ljportal.com u bilo kojem trenutku može ukloniti s portala bez prethodne najave.

Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ljportal.com ni na koji način ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije.

 
Portal za društvenu dekontaminaciju Internet stranice sela Hardomilje hercegovina.info internet portal Mostar, Stolac, Neum i Čapljina hrvatska je stara djedovina Novosti iz Čitluka / Brotnja! Grude Online Internet stranice sela Klobuk Vaš kutak za odmor! 99,4 MHz Selo Vojnići

bottom
ib_m