top
ljubuški portal

Dobro došli na arhivske stranice LJ::portala  # 1.veljače 2009 - 21.veljače 2014 #Američki studenti u posjetu Elektroprivredi HZHB
Srijeda, 29 Svibanj 2013 18:01

ep studnet sadPeggy Retka direktorica Ureda za studiranje izvan USA sa Saint John’s University – College of Saint Benedict iz Minnesote i skupina od 11 studenata danas su posjetili Elektroprivredu HZ HB dd Mostar.

 

Američki studenti borave u Bosni i Hercegovini u okviru programa stažiranja (program May-Term) tijekom kojega su predviđeni posjeti i prezentacije o različitim segmentima bosanskohercegovačkog društva, od povijesti, ekonomije, socijalnih kretanja, obrazovanja, kulture i drugih.

alt

Nakon prezentacije djelatnosti Elektroprivrede HZHB d.d. Mostar, studenti su posjetili Centar za upravljanje proizvodnjom, a potom i organizacijsku jedinicu Distribucija električne energije. Predstavnici Elektroprivrede HZHB detaljno su predstavili poduzeće, posebice njegove proizvodne i distribucijske kapacitete, ljudske potencijale, razvojne planove i suvremenu informacijsku tehnologiju koja se u svakodnevnom radu primjenjuje.

alt

Naglašena je nezaobilazna uloga ovoga poduzeća i izniman doprinos društvenoj zajednici, te ogromna važnost za prostore na kojima uspješno opskrbljuje svoje kupce već 20 godina.

alt

Kako bi se i praktično upoznali s procesom proizvodnje električne energije, odnosno radom jedne hidroelektrane, organiziran je odlazak u Čapljinu i razgledavanje strojarnice CHE Čapljina u Svitavi, što je za sve bilo jedinstveno iskustvo bez obzira na različitost znanstvenih područja njihova studiranja.

alt
Peggy Ratka u ime Sveučilišta u Minnesoti zahvalila je na srdačnom prijamu i na svemu što su vidjeli u Elektroprivredi HZHB, a prema njezinim riječima, studentima će sigurno biti od velike koristi budući da je osnovni cilj toga stažiranja da više nauče o Bosni i Hercegovini, pa tako i gospodarskim subjektima što će biti i predmetom njihovih akademskih zadataka kad se vrate u Minnesotu.

alt
Ovaj posjet realizirana je uz posredovanje mostarskoga ureda udruženja građana “Nešto više” čija je jedna od temeljnih zadaća povezivanje i razmjena iskustava građana BiH s građanima iz Europe i svijeta.

ephzhb.ba

Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja:

U komentarima je zabranjeno otvoreno vrijeđanje, bez obzira o kakvom je vrijeđanju riječ i na koga se odnosi. Ukoliko se ne slažete sa člankom ili nečijim mišljenjem slobodno to komentirajte, ali argumentirano i bez uvredljivih izraza.

Prilikom pisanja komentara pridržavajte se osnovnih pravila komuniciranja. Autori komentara prilikom pisanja moraju imati na umu da njihove IP adrese nisu zaštićene ni po kojoj osnovi i u skladu s tim trebaju paziti na sadržaj komentara za koji su sami odgovorni!

Korisničke komentare ljportal.com u bilo kojem trenutku može ukloniti s portala bez prethodne najave.

Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ljportal.com ni na koji način ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije.

 
Portal za društvenu dekontaminaciju Internet stranice sela Hardomilje hercegovina.info internet portal Mostar, Stolac, Neum i Čapljina hrvatska je stara djedovina Novosti iz Čitluka / Brotnja! Grude Online Internet stranice sela Klobuk Vaš kutak za odmor! 99,4 MHz Selo Vojnići

bottom
ib_m