top
ljubuški portal

Dobro došli na arhivske stranice LJ::portala  # 1.veljače 2009 - 21.veljače 2014 #Gradonačelnik Metkovića kod Aleksandra Stankovića
Ponedjeljak, 03 Veljača 2014 11:16

stankovic petrovNedopustivo je, ipak, da ružni skandal pomete jednu dobru, hrvatsku priču koja je nepošteno bačena u sjenu kao nedovoljno intetesantna. Štoviše, gradonačelnik Metkovića Božo Petrov, psihijatar po zanimanju, itekako je intetesantan. Riječ je o 34-godišnjaku koji je nakon 16 godina uspio sa trona skinuti nedodirljivog Stipu Gabrića – Jambu.

Aleksandar Stanković kao da je naslutio da u mladom gradonačelniku Metkovića neće dobiti "skandalozan materijal" pa je kao osvježenje u emisiju doveo bivšu predstojnicu kabineta Sisačko-moslavačke županije Jaminu Jovev koja je raskrinkala bivšu šeficu Marinu Lovrić Merzel. Nedopustivo je, ipak, da ružni skandal pomete jednu dobru, hrvatsku priču koja je nepošteno bačena u sjenu kao nedovoljno intetesantna. Štoviše, gradonačelnik Metkovića Božo Petrov, psihijatar po zanimanju, itekako je intetesantan. Riječ je o 34-godišnjaku koji je nakon 16 godina uspio sa trona skinuti nedodirljivog Stipu Gabrića – Jambu i financijski "osvježiti" Metković, između ostalog, rezanjem plaća sebi i zaposlenicima gradske uprave:

- Zatekao sam grad u strašnim dugovima i to kojekakvim dobavljačima i suvišnim uslugama koje smo odmah ukinuli. Trebalo je početi od sebe, pa ja sada primam plaću u iznosu od 3.600 kuna – kazao je Božo Petrov u čiju je skromnost voditelj posumnjao pa je poučen Merzelicom upitao:"Pretpostavljam da imate službeni auto. S čim ste se dovezli u Zagreb?" interesiralo je Stankovića koji je dobio neočekivan odgovor:

- Dovezao me prijatelj jer je službeni auto polupan još od predizborne kampanje, a moj privatni Renault Clio ima probušene gume – rekao je gradonačelnik i tako ostavio kratkih rukava i Acu i one željne negativnog publiciteta. Da Božo Petrov, unatoč prijateljskom i pristupačnom stavu, nije mlaka osoba koja nema autoritet, dokazao je odgovorom na pitanje "kako ste zaposlenicima objasnili rapidno snižavanje plaća":

- Nisam ih pitao niti objašnjavao. Pa, tko bi se s tim složio? To je bila jedna od mjera štednje koja se morala uvesti i protiv koje se nisu bunili – rekao je Petrov i dodao kako ne misli da se takav pristup može izrealizirati na državnom nivou, ali da bi principijelnost mogla poslužiti kao primjer.

Nedodvoravanje širokim masama potvrdio je i izjavom kako je sa 14 godina silno želio biti franjevac, ali su "pubertet i hormoni" učinili svoje:

- Smatram da svoju ljubav i dobru namjeru mogu pokazati i kao suprug i otac. Jednostavno, mislim da ne bih bio dobar svećenik – saznali smo od mladog gradonačelnika koji dolazi iz tradicionalne, ugledne i obrazovane obitelji.

Da ne igra prljavo, dokazao je suzdržanim komentarima o bivšem gradonačelniku Jambi, njegovoj suštoj suprotnosti, koji je četiri mandata "vedrio i oblačio" Metkovićem:

- U njegovo vrijeme učinjene su i neke dobre stvari, sagrađen je Prirodoslovni muzej – kazao je Petrov svjestan da je muzej financiran od države, a ne iz gradskog proračuna. Voditelj, kojem ova "čistoća" sugovornika nikako nije jasna pokušao je na silu izvući njegovo mišljenje o vladajućoj stranci:

- Teško je komentirati jer o njima znam iz medija, kao i oni o meni. Ali, mislim da se trude – rekao je na radost voditelja koji je zaključio da ovim odgovorom gradonačelnik zarađuje bodove kod Vlade:

- Ma, ni govora. Metković otkako sam ja gradonačelnik nije od Vlade dobio ništa. O njima sudim kao o sebi. Trebaju proći barem dvije godine da bi se vidjeli rezultati – izjavio je Petrov i sasvim nesvjesno Hrvatima ponudio dobru, nedjeljnu priču koju su gledatelji ocijenili vrlo visokom ocjenom, za razliku od Vesne Pusić koja je u svom gostovanju izjavila kako su "gradonačelnici koji su sebi srezali plaće – licemjeri!"

 

dnevno.hr

Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja:

U komentarima je zabranjeno otvoreno vrijeđanje, bez obzira o kakvom je vrijeđanju riječ i na koga se odnosi. Ukoliko se ne slažete sa člankom ili nečijim mišljenjem slobodno to komentirajte, ali argumentirano i bez uvredljivih izraza.

Prilikom pisanja komentara pridržavajte se osnovnih pravila komuniciranja. Autori komentara prilikom pisanja moraju imati na umu da njihove IP adrese nisu zaštićene ni po kojoj osnovi i u skladu s tim trebaju paziti na sadržaj komentara za koji su sami odgovorni!

Korisničke komentare ljportal.com u bilo kojem trenutku može ukloniti s portala bez prethodne najave.

Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ljportal.com ni na koji način ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije.

 
Portal za društvenu dekontaminaciju Internet stranice sela Hardomilje hercegovina.info internet portal Mostar, Stolac, Neum i Čapljina hrvatska je stara djedovina Novosti iz Čitluka / Brotnja! Grude Online Internet stranice sela Klobuk Vaš kutak za odmor! 99,4 MHz Selo Vojnići

bottom
ib_m