top
ljubuški portal

Dobro došli na arhivske stranice LJ::portala  # 1.veljače 2009 - 21.veljače 2014 #VIDEO: U Počitelju imam i mještani napali ministra Ljubića
Subota, 11 Travanj 2009 14:42
ljubic Mještani Počitelja u dolini rijeke Neretve fizički su spriječili ministra transporta i komunikacija BiH Božu Ljubića i njegovu delegaciju da obiđu lokaciju kojom bi trebalo da prođe krak budućeg autoputa na Koridoru 5C.

Skupina, u kojoj je bio i lokalni imam, okružila je Ljubića i njegovu pratnju te su na njih počeli vikati i gurati ih.

Prosvjednici su optuživali ministra da pokušava provesti projekt koji će uništiti okoliš i ugroziti staru arhitektonsku jezgru Počitelja.

Ljubić je istakao da bi rješenje trebalo hitno pronaći, jer bi se osigurana investicijska sredstva od milijardu KM za ovaj projekt mogla zalediti i propasti, te naglasio da Počitelj nije jedino područje gdje lokalno stanovništo nije suglasno s mjestom prolaska Koridora 5C.

"Tu su i Blagaj i Studenci u općini Ljubuški, imamo puno točaka za koje trebamo pronaći rješenja kada je riječ o prostornom, prometnom, spomeničkom i financijskom osnovu", rekao je Ljubić.

U delegaciji su, osim Ljubića, bili i eksperti iz Slovenije i BiH, a lokacija kojim bi prolazio sporni most nalazi se nekoliko stotina metara od starog jezgra Počitelja.

 

 

 

Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja:

U komentarima je zabranjeno otvoreno vrijeđanje, bez obzira o kakvom je vrijeđanju riječ i na koga se odnosi. Ukoliko se ne slažete sa člankom ili nečijim mišljenjem slobodno to komentirajte, ali argumentirano i bez uvredljivih izraza.

Prilikom pisanja komentara pridržavajte se osnovnih pravila komuniciranja. Autori komentara prilikom pisanja moraju imati na umu da njihove IP adrese nisu zaštićene ni po kojoj osnovi i u skladu s tim trebaju paziti na sadržaj komentara za koji su sami odgovorni!

Korisničke komentare ljportal.com u bilo kojem trenutku može ukloniti s portala bez prethodne najave.

Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ljportal.com ni na koji način ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije.

 
Portal za društvenu dekontaminaciju Internet stranice sela Hardomilje hercegovina.info internet portal Mostar, Stolac, Neum i Čapljina hrvatska je stara djedovina Novosti iz Čitluka / Brotnja! Grude Online Internet stranice sela Klobuk Vaš kutak za odmor! 99,4 MHz Selo Vojnići

bottom
ib_m