top
ljubuški portal

Dobro došli na arhivske stranice LJ::portala  # 1.veljače 2009 - 21.veljače 2014 #FOTO: Vrgorac odsječen od svijeta
Nedjelja, 05 Veljača 2012 14:50
vrgorac_zametenKruha nema dovoljno, jer ne funkcionira dostava iz Makarske i Ploča, ali Vrgorčani se u svojoj nevolji šale i kažu da će jesti samo meso; kruha nema, ali je puno skladište Mesne industrije Pivac. Jedna trudnica iz Oraha koja je dobila trudove prebačena je u ljubuško rodilište i bit će to, po svemu sudeći, jedan Vrgorčanin koji je legalno rođen u Ljubuškom.


Najveća količina snijega u Hrvatskoj pala je u Vrgorcu, gdje je službeno izmjereno 112 centimetara u centru grada, a u okolnim selima snijeg je viši od metra i pol. Župan Splitsko-dalmatinski, Ante Sanader, proglasio je izvanredno stanje za Vrgorac i Imotski te najavio da će poslati vojsku, koja bi trebala pomoći u čišćenju cesta i opskrbi zabačenih sela.

Vrgorac je prometno potpuno odsječen od svijeta, više nije u funkciji ni državna cesta D-62 od izlaza s Dalmatine na Ravči do Vrgorca, tako da se iz Vrgorca više ne može nikuda. U gradu se trenutačno nalazi oko 50 stranaca, uglavnom Talijana koji su krenuli u Međugorje te Albanaca i Crnogoraca koji su sišli s Dalmatine, ali nisu mogli dalje.

Sva sela u brdskim krajevima su odsječena od svijeta, nijedno selo već treći dan zaredom nije prometno povezano s središtem grada u kojemu se velikim bagerima jedne privatne tvrtke pokušavaju raščistiti ulice.

Kruha nema dovoljno, jer ne funkcionira dostava iz Makarske i Ploča, ali Vrgorčani se u svojoj nevolji šale i kažu da će jesti samo meso; kruha nema, ali je puno skladište Mesne industrije Pivac, gdje se radi smanjenim intenzitetom zbog nedostatka radnici iz okolnih sela koji nisu mogli doći na posao. Stradalo je veliko skladište trgovačke tvrtke Jematva u Ulici fra Ivana Rožića, čiji se krov urušio pod velikom količinom snijega. U selu Kotezi jedan potporni zid je pao na obiteljsku kuću, a sve je više dojava građana kako krovovi popuštaju pod velikim količinama snijega. Vrgorački vatrogasci su spasili jednog ozlijeđenog sugrađanina koji je stradao kada je krenuo na seosko imanje nahraniti stoku. Konopcima su ga izvukli na sanjkama 50 metara ispod ceste pod koju se survao.


Jedna trudnica iz Oraha koja je dobila trudove prebačena je u ljubuško rodilište i bit će to, po svemu sudeći, jedan Vrgorčanin koji je legalno rođen u Ljubuškom.

U Ulici hrvatskih velikana grane pod težinom snijega pale su na žice od gradske rasvjete i taj dio grada je jedno vrijeme bio bez električne energije, no djelatnici HEP-a su riješili problem i za sada opskrba strujom funkcionira u većini općine, bez struje je jedino selo Milošići gdje se srušio stup od dalekovoda.

U Domu zdravlja je opsadno stanje, vatrogasci, GSS, i policija cijeli dan dovoze građane s lomovima i ozljedama.
Jednom 47-godišnjaku je stradalo desno uho od promrzotina, a na hitnoj je ukazana pomoć i skupini mladih koja je 'teže stradala od kuhanog vina'.

Osim prometne izolacije Vrgorac je ostao i u medijskoj izolaciji, ni jedna TV kuća, nijedna dnevna novina nije objavila snimak.

Tportal ekskluzivno ima fotografije iz Vrgorca.Jure Divić | tportal.hr
Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja:

U komentarima je zabranjeno otvoreno vrijeđanje, bez obzira o kakvom je vrijeđanju riječ i na koga se odnosi. Ukoliko se ne slažete sa člankom ili nečijim mišljenjem slobodno to komentirajte, ali argumentirano i bez uvredljivih izraza.

Prilikom pisanja komentara pridržavajte se osnovnih pravila komuniciranja. Autori komentara prilikom pisanja moraju imati na umu da njihove IP adrese nisu zaštićene ni po kojoj osnovi i u skladu s tim trebaju paziti na sadržaj komentara za koji su sami odgovorni!

Korisničke komentare ljportal.com u bilo kojem trenutku može ukloniti s portala bez prethodne najave.

Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ljportal.com ni na koji način ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije.

 
Portal za društvenu dekontaminaciju Internet stranice sela Hardomilje hercegovina.info internet portal Mostar, Stolac, Neum i Čapljina hrvatska je stara djedovina Novosti iz Čitluka / Brotnja! Grude Online Internet stranice sela Klobuk Vaš kutak za odmor! 99,4 MHz Selo Vojnići

bottom
ib_m