top
ljubuški portal

Dobro došli na arhivske stranice LJ::portala  # 1.veljače 2009 - 21.veljače 2014 #VIDEO: U iščekivanju južine
Utorak, 14 Veljača 2012 09:29
uijPočetkom veljače 2012. na sibirske temperature ne navikle stanovnike Hercegovine, pogodio je jedan od najvećih hladnih ciklona u posljednjih 50-ak godina. U samo tri dana, na prostoru općine Široki Brijeg, palo je u prosjeku jedan metar snijega. Svi pristupni putevi općini u manje od 24 sata bili su blokirani.

Promet je stao zbog olujnog vjetra i snježnih nanosa koji su u nekim dijelovima iznosili više od tri metara. Po šest i više dana blokirana su i okolna sela od ostataka svijeta.

Zatvorene su škole, vrtići, nisu radile institucije, poduzeća... Pokopi umrlih bili su odgađani po nekoliko dana zbog snježnog nevremena i niskih temepratura... U općini je utemljen Krizini stožer civilne zaštite, uvedena su danonoćna dežurstva. U općinskom domu zdravlja zbog snježne blokade Mostara, nakon dugog niza godina počela su se rađati i djeca.

Ovo je dokumentrani zapis o tri dana snježene drame, koja je paralizirala život u općini Široki Brijeg....
Producent filma je Kino video klub Amater iz Širokog Brijeg, a autori filma su članovi kino kluba.Tomislav Topić | Lj::portal
Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja:

U komentarima je zabranjeno otvoreno vrijeđanje, bez obzira o kakvom je vrijeđanju riječ i na koga se odnosi. Ukoliko se ne slažete sa člankom ili nečijim mišljenjem slobodno to komentirajte, ali argumentirano i bez uvredljivih izraza.

Prilikom pisanja komentara pridržavajte se osnovnih pravila komuniciranja. Autori komentara prilikom pisanja moraju imati na umu da njihove IP adrese nisu zaštićene ni po kojoj osnovi i u skladu s tim trebaju paziti na sadržaj komentara za koji su sami odgovorni!

Korisničke komentare ljportal.com u bilo kojem trenutku može ukloniti s portala bez prethodne najave.

Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ljportal.com ni na koji način ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije.

 
Portal za društvenu dekontaminaciju Internet stranice sela Hardomilje hercegovina.info internet portal Mostar, Stolac, Neum i Čapljina hrvatska je stara djedovina Novosti iz Čitluka / Brotnja! Grude Online Internet stranice sela Klobuk Vaš kutak za odmor! 99,4 MHz Selo Vojnići

bottom
ib_m