top
ljubuški portal

Dobro došli na arhivske stranice LJ::portala  # 1.veljače 2009 - 21.veljače 2014 #Vinogradi ustupaju mjesto zgradama koje niču kao gljive poslije kiše
Petak, 17 Veljača 2012 08:32
gradnja_medjZbog poznatih Gospinih ukazanja, Svetište Kraljice Mira u Međugorju već više od dva desetljeća svakodnevno posjećuju brojne hodočasničke skupine iz svih krajeva svijeta. Stoga je to hercegovačko mjesto postalo jedno od najvećih i najpoznatijih stjecišta katoličkih vjernika u svijetu.

Obnova infrastrukture

Kako bi se hodočasnici u njihovim mjestima osjećali što ugodnije, žitelji Međugorja i Bijakovića obnovili su infrastrukturu, izgradili brojne moderno uređene hotele, pansione, restorane, suvenirnice i ostale suvremeno opremljene trgovine te ugostiteljsko-turističke objekte u kojima se gostima nudi sve što je nužno za njihov što bolji smještaj, opuštanje, molitvu i duhovnu obnovu.

Da se Međugorje svakodnevno sve više razvija i poprima izgled prave gradske sredine, vidljivo je na svakom koraku. Naime, tijekom cijele godine, u Međugorju i Bijakovićima stalno se nešto gradi. I ovih dana, unatoč jakoj buri i hladnoći, u Međugorju svakodnevno ‘niču’ novi stambeni objekti kao gljive poslije kiše. Da je stambena gradnja u tom najpoznatijem selu u svijetu sve intenzivnija, najzornije potvrđuju i ove snimke koje smo jesenas načinili u blizini župne crkve Sv. Jakova koja dominira međugorskim svetištem.

Niču višekatnice

Ukoliko se ovako nastavi, moglo bi se dogoditi da nekad najpoznatije hercegovačko selo po proizvodnji glasovitih vina žilavke i blatine, ostane bez ijednog trsa vinove loze jer vinogradi sve više ustupaju mjesto višekatnicama.

Mile Pavlović | Večernji list
Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja:

U komentarima je zabranjeno otvoreno vrijeđanje, bez obzira o kakvom je vrijeđanju riječ i na koga se odnosi. Ukoliko se ne slažete sa člankom ili nečijim mišljenjem slobodno to komentirajte, ali argumentirano i bez uvredljivih izraza.

Prilikom pisanja komentara pridržavajte se osnovnih pravila komuniciranja. Autori komentara prilikom pisanja moraju imati na umu da njihove IP adrese nisu zaštićene ni po kojoj osnovi i u skladu s tim trebaju paziti na sadržaj komentara za koji su sami odgovorni!

Korisničke komentare ljportal.com u bilo kojem trenutku može ukloniti s portala bez prethodne najave.

Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ljportal.com ni na koji način ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije.

 
Portal za društvenu dekontaminaciju Internet stranice sela Hardomilje hercegovina.info internet portal Mostar, Stolac, Neum i Čapljina hrvatska je stara djedovina Novosti iz Čitluka / Brotnja! Grude Online Internet stranice sela Klobuk Vaš kutak za odmor! 99,4 MHz Selo Vojnići

bottom
ib_m