top
ljubuški portal

Dobro došli na arhivske stranice LJ::portala  # 1.veljače 2009 - 21.veljače 2014 #Pošta postaje mrtvačnica: 'Kad ne služi živima, može mrtvima'
Četvrtak, 01 Ožujak 2012 12:08
Slogan Hrvatske pošte 'Gdje ste vi, tu je i vaša pošta' više ne vrijedi za Dalmatinsku zagoru. Zbog rezanja troškova i ušteda Hrvatska pošta odlučila je zatvoriti poštanske urede u selima Dalmatinske zagore jer već godinama posluju na rubu isplativosti, a poneki jedva egzistiraju. Tom odlukom pogođeni su svi mali poštanski uredi u okolici Vrgorca , tako da će najvjerojatnije doći do zatvaranja svih osim onog centralnog u gradu.

Stanovnici uglavnom negoduju jer najavljeno zatvaranje ureda u Dusini i Rašćanima donosi novu izolaciju sela i povećanje životnih troškova - da bi se iz Rašćana poslalo pismo ili paket u svijet, treba putovati 25 kilometara do Vrgorca ili 35 do Imotskog, a poštanski uredi u selu ostat će prazni i propadati. No neka sela imaju originalne zamisli kako sačuvati objekte od propadanja.

Poštanski ured u Stilji, koju je nedavno posjetio i ministar Ranko Ostojić, već godinama stoji prazan pa su Stiljani podnijeli zahtjev gradu Vrgorcu da se poštanski ured da na uporabu Mjesnom odboru. Kako je poštanski ured nedaleko od mjesnog groblja Sv. Ivana, Stiljani bi poštu preuredili u mrtvačnicu. Objekt je od mramora, još je u dobrom stanju, a kad ne služi živima, može služiti mrtvima, kaže nam gospodin Barać iz Stilje.

Hoće li Vrgorac i Hrvatska pošta udovoljiti Mjesnom odboru, ostaje za vidjeti, no zahtjev za prenamjenu pošte u mrtvačnicu je upućen. A Hrvatska pošta bi mogla razmisliti o ovom modelu i za ostala sela u Dalmatinskoj zagori, jer se u njima uglavnom umire. I novom sloganu: 'Gdje je novac, tu je i Hrvatska pošta'.

Jure Divić | tportal.hr
Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja:

U komentarima je zabranjeno otvoreno vrijeđanje, bez obzira o kakvom je vrijeđanju riječ i na koga se odnosi. Ukoliko se ne slažete sa člankom ili nečijim mišljenjem slobodno to komentirajte, ali argumentirano i bez uvredljivih izraza.

Prilikom pisanja komentara pridržavajte se osnovnih pravila komuniciranja. Autori komentara prilikom pisanja moraju imati na umu da njihove IP adrese nisu zaštićene ni po kojoj osnovi i u skladu s tim trebaju paziti na sadržaj komentara za koji su sami odgovorni!

Korisničke komentare ljportal.com u bilo kojem trenutku može ukloniti s portala bez prethodne najave.

Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ljportal.com ni na koji način ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije.

 
Portal za društvenu dekontaminaciju Internet stranice sela Hardomilje hercegovina.info internet portal Mostar, Stolac, Neum i Čapljina hrvatska je stara djedovina Novosti iz Čitluka / Brotnja! Grude Online Internet stranice sela Klobuk Vaš kutak za odmor! 99,4 MHz Selo Vojnići

bottom
ib_m