top
ljubuški portal

Dobro došli na arhivske stranice LJ::portala  # 1.veljače 2009 - 21.veljače 2014 #Međugorje očekuje više od 100 tisuća hodočasnika iz cijeloga svijeta
Petak, 08 Lipanj 2012 15:34
medjugorjeVeliki broj katoličkih vjernika iz cijeloga svijeta hodočasti u međugorsko svetište Kraljice mira. Svakoga dana, posebno od sredine travnja do sada, u Međugorje pristižu hodočasničke skupine iz Italije, Ukrajine, Poljske, Austrije, Njemačke, Slovačke, Češke, Španjolske, Potrugala, Francuske, Irske, Australije, SAD-a, Argentine, drugih dijelova svijeta te brojni vjernici iz RH i BiH.

Iskustva vidjeoca

U srijedu je u Međugorju boravilo desetak tisuća hodočasnika, kojima je s vanjskog oltara iza crkve sv. Jakova svoja iskustva iznosio te o međugorskim događanjima i značenju Gospinih poruka za cijeli svijet nadahnuto govorio vidjelac Ivan Dragićević, čije su riječi prevođene na engleski jezik. Inače, zbog velikog broja hodočasnika, svakodnevno se u međugorskoj crkvi i drugim mjestima svetišta slave svete mise na nekoliko svjetskih jezika. Broj hodočasnika u Međugorju osobito se povećao nakon što je Sveta Stolica, pri Kongregaciji za doktrinu vjere, utemeljila višečlano i stručno međunarodno povjerenstvo za praćenje i istraživanje fenomena Međugorja. Dolascima vjernika pridonosi približavanje jubilarne 31. obljetnice Gospinih ukazanja.

Brojni hodočasnici

Osim što nazoče molitvama i sv. misama u svetištu, hodočasnici pohode Brdo ukazanja i Križevac, mole se kod kipa Uskrslog Spasitelja te neizostavno posjećuju grob poznatog međugorskog svećenika fra Slavka Barbarića, Majčino selo i vrt sv. Franje u Bijakovićima i ostala mjesta u svetištu, a čine sve da se sastanu s nekim od Gospinih vidjelaca. Za 31. obljetnicu se očekuje dolazak 100.000 hodočasnika. Posljednjih godina u Međugorje najviše dolaze vjernici iz Italije.

Mile Pavlović | vecernji.ba

Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja:

U komentarima je zabranjeno otvoreno vrijeđanje, bez obzira o kakvom je vrijeđanju riječ i na koga se odnosi. Ukoliko se ne slažete sa člankom ili nečijim mišljenjem slobodno to komentirajte, ali argumentirano i bez uvredljivih izraza.

Prilikom pisanja komentara pridržavajte se osnovnih pravila komuniciranja. Autori komentara prilikom pisanja moraju imati na umu da njihove IP adrese nisu zaštićene ni po kojoj osnovi i u skladu s tim trebaju paziti na sadržaj komentara za koji su sami odgovorni!

Korisničke komentare ljportal.com u bilo kojem trenutku može ukloniti s portala bez prethodne najave.

Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ljportal.com ni na koji način ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije.

 
Portal za društvenu dekontaminaciju Internet stranice sela Hardomilje hercegovina.info internet portal Mostar, Stolac, Neum i Čapljina hrvatska je stara djedovina Novosti iz Čitluka / Brotnja! Grude Online Internet stranice sela Klobuk Vaš kutak za odmor! 99,4 MHz Selo Vojnići

bottom
ib_m