top
ljubuški portal

Dobro došli na arhivske stranice LJ::portala  # 1.veljače 2009 - 21.veljače 2014 #Sve češće krađe krumpira, bundeva, rajčica, paprika...
Petak, 10 Kolovoz 2012 12:00
glavati_kupus Posadio sam u polju kukuruz, rajčice, paprike, bundeve... I sve to lijepo okopavao, navodnjavao, plijevio i mučio se, a onda jedno jutro na njivi zatekao pustoš Netko mi je noću pobrao dobar dio uroda, uz ostalo oko 150 bundeva, kojima sam namjeravao toviti svinje, priča jedan mještanin Knešpolja kod Širokoga Brijega, dodajući da su lopovi “očerupali” njivu s bijelim lukom njegovom susjedu: -Sigurno se ne radi o obijesnoj mlađariji koja je oduvijek znala upadati u tuđe vrtove i voćnjake, pobrati trešnje, jabuke, lubenice... To su momci obično radili iz obijesti, ali ovo su pravi lopovi. Ovoliko luka koliko su pobrali na susjedovoj njivi sigurno nisu odnijela djeca, niti pojedinac za osobne potrebe. Prije će biti da ga je lopov odnio negdje na tržnicu zbog preprodaje.

Krađe kupusa, grožđa...


No, naš sugovornik zamolio je da mu ne spominjemo ime: -Ne bih da mi se ime povlači u novinama, a tko zna što bi mi lopov još mogao učiniti. Tako i drugi reagiraju, a slučajevi krađe nisu rijetki. Već se događalo da preko noći nekome pokradu kupus, krumpir, grožđe iz vinograda... A zimi je “moda” krađa pršuta i drugoga mesa iz sušnica. Nisam ništa prijavio policiji, teško da bi i oni otkrili lopova. Ne znam ni jesu li drugi prijavljivali. -Nikakvih prijava nije bilo, ni ovoga ni prošlog ljeta. A ako ih nije bilo, kao da se ništa nije ni dogodilo, pa ne možemo provesti nikakvu istragu. Drugo je bilo zimi, tada su prijavljivane krađe pršuta i suhog mesa, rekao nam je načelnik Policijske postaje Široki Brijeg Pero Kožul.

Straža na njivi

Često se čuju i priče o štetama koje “berači” tuđe muke prave na njivama u planinskim područjima oko Blidinja: -Meni i susjedima gore na planini krali su krumpir, luk, mrkvu. Jedan je susjed prošle godine prijavio štetu policiji u Tomislavgradu, jer to je na području njihove općine. Koliko znam, tada su lopovi uhvaćeni, rekao nam je jedan Širokobriježanin, dodajući kako pojedinci noću znaju čuvati svoje njive stražareći s lovačkim puškama. Koje bi, kako tvrdi, sigurno upotrijebili kad bi “berač” ušao u njihov posjed!


Marko Knezović | vecernji.ba
Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja:

U komentarima je zabranjeno otvoreno vrijeđanje, bez obzira o kakvom je vrijeđanju riječ i na koga se odnosi. Ukoliko se ne slažete sa člankom ili nečijim mišljenjem slobodno to komentirajte, ali argumentirano i bez uvredljivih izraza.

Prilikom pisanja komentara pridržavajte se osnovnih pravila komuniciranja. Autori komentara prilikom pisanja moraju imati na umu da njihove IP adrese nisu zaštićene ni po kojoj osnovi i u skladu s tim trebaju paziti na sadržaj komentara za koji su sami odgovorni!

Korisničke komentare ljportal.com u bilo kojem trenutku može ukloniti s portala bez prethodne najave.

Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ljportal.com ni na koji način ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije.

 
Portal za društvenu dekontaminaciju Internet stranice sela Hardomilje hercegovina.info internet portal Mostar, Stolac, Neum i Čapljina hrvatska je stara djedovina Novosti iz Čitluka / Brotnja! Grude Online Internet stranice sela Klobuk Vaš kutak za odmor! 99,4 MHz Selo Vojnići

bottom
ib_m