top
ljubuški portal

Dobro došli na arhivske stranice LJ::portala  # 1.veljače 2009 - 21.veljače 2014 #U nepostojećim hotelima koji su desetljećima u Međugorju
Srijeda, 26 Lipanj 2013 11:37

medj bus

“One koji neće prijaviti radnike i treba kazniti. Oni gomilaju bogatstvo, to su vile, auta, šminka, milijuni na računima, a jadnim radnicima čak ni zdravstveno osiguranje nisu spremni uplatiti. U redu je plaćati porez državi, ali neka dio tog poreza završi u izgradnji infrastrukture, i otvaranju radnih mjesta, a ne u džepovima pojedinaca”,

jedan je od komentara koji se jučer mogao čuti u zapadnoj Hercegovini nakon što su na dane proslave 32. obljetnice ukazanja Gospe u Međugorju inspektori nekoliko sigurnosnih agencija na federalnoj i državnoj razini upali u više velebnih objekata, među kojima je i jedan vidjelice Marije Pavlović-Lunetti,

 

Druga verzija

 

No, u BiH uvijek postoje dvije istine pa se moglo čuti i ovo: Inspektori harače već 15 dana po Hercegovini, ima ih bar s 10-ak auta. Mogli bi malo pročešljati i objekte oko Starog mosta i dalje po Bosni. Da se bar dio prihoda vrati u naše općine, bili bi sretni, a ne da se puni proračun Federacije i od toga se plaćaju lijeni političari, a kad treba rupu na cesti popraviti, čeka se po pola godine. A kad bolesnom djetetu treba platit liječenje, nema novaca. Samo neka nam i netko kaže gdje ide taj novac? Federalni finacijski i drugi inspektori još se nisu službeno oglasili o učinku svoje iznenadne angažiranosti u Međugorju, gdje trenutačno boravi nekoliko desetaka tisuća stranih hodočasnika.

 

Veliki kaos

 

- Ma ovdje vlada popriličan kaos kada su u pitanju smještajno- ugostiteljski objekti, a predstavljaju se kao humanitarni. Upali smo u jedan ilegalni hotel s 54 sobe u kojem je u tom trenutku bilo oko 150 gostiju, uglavnom Talijana. Desetljećima nisu prijavili niti jednog gosta, a fiskalna blagajna im je potpuno strani pojam. Niti jedne marke nisu uplatili u proračun, a niti prijavljivali radnike. I oni se predstavljaju kao humanitarni radnici - čudili su se sarajevski inspektori, računajući da trenutačno u Međugorju djeluje na desetke humanitarnih udruga koje ne obavljaju svoj poziv, nego im je to zapravo samo paravan.

 

- Čast onima koji stvarno pomažu ljudima i njih treba podržati. Tako i sve one koji uredno plaćaju obveze, a jako su ugroženi s ovako nelojalnom konkurencijom. Na žalost, jednostavno u takvim uvjetima moraju propasti. Vrijeme je da se konačno nešto poduzme. Vaš jučerašnji članak je korektan, ali mi bi htjeli poslati drukčiju poruku. Nas ovdašnji općinski čelnici mole da nešto poduzmemo. Mi u posljednjih desetak dana radimo i u drugim mjestima, ali je u Međugorju to očito izazvalo medijsku pozornost - kaže nam Ibro Tirak, direktor Uprave za inspekcijske poslove FBiH. Inače, pune ruke posla su imali i inspektori Odjela za strance koji već godinama muku muče s brojnim neprijavljenim boravcima. I oni su jučer prisutni u međunarodnoj nevladinoj udruzi Regina Dell Pace (Kraljica mira) u Zvirovićima.

 

Robert Soldo | vecernji.ba

Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja:

U komentarima je zabranjeno otvoreno vrijeđanje, bez obzira o kakvom je vrijeđanju riječ i na koga se odnosi. Ukoliko se ne slažete sa člankom ili nečijim mišljenjem slobodno to komentirajte, ali argumentirano i bez uvredljivih izraza.

Prilikom pisanja komentara pridržavajte se osnovnih pravila komuniciranja. Autori komentara prilikom pisanja moraju imati na umu da njihove IP adrese nisu zaštićene ni po kojoj osnovi i u skladu s tim trebaju paziti na sadržaj komentara za koji su sami odgovorni!

Korisničke komentare ljportal.com u bilo kojem trenutku može ukloniti s portala bez prethodne najave.

Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ljportal.com ni na koji način ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije.

 
Portal za društvenu dekontaminaciju Internet stranice sela Hardomilje hercegovina.info internet portal Mostar, Stolac, Neum i Čapljina hrvatska je stara djedovina Novosti iz Čitluka / Brotnja! Grude Online Internet stranice sela Klobuk Vaš kutak za odmor! 99,4 MHz Selo Vojnići

bottom
ib_m