top
ljubuški portal

Dobro došli na arhivske stranice LJ::portala  # 1.veljače 2009 - 21.veljače 2014 #Zarada se prepolovila u odnosu na neka dobra stara vremena
Srijeda, 29 Siječanj 2014 22:50

ljNi niske jutarnje temperature nisu spriječile brojne prodavače da dođu sa svojim proizvodima na ljubušku tržnicu. Prodavači su izložili povrće, voće, obuću, odjevne predmete nadajući se kupcima i, naravno, dobroj prodaji.


U razgovoru s njima doznajemo da je, unatoč dobroj ponudi, prodaja opala, a razlog tomu je, kako oni to zovu – ‘kritičan datum’. Naime, prvi mjesec za prodaju je uvijek najkritičniji, a besparica se tada najviše osjeti. No, ipak općenito gledajući, zadovoljni su svojim poslovanjem, iako se, realno govoreći, u odnosu na neka prijašnja bolja vremena zarada prepolovila.

 

Zadovoljni prodajom

 

Prodavačica Mira Rašić istaknula je da je zadovoljna prodajom svojih proizvoda koje već dugi niz godina svako jutro svježe donosi na tržnicu i prodaje svojim kupcima. Rekla je i da bilježi prodaju te da ne vidi njezino veliko opadanje. I kod nje je u prvom mjesecu prodaja slabija, ali, ipak, može se ponešto i zaraditi.
“Prodajem najviše zelenje, i to zelenu salatu, špinat, blitvu… Moji proizvodi su svježi i domaći, a cijene realne, stoga prodaja dobro napreduje i ja sam zadovoljna”, ističe prodavačica Mara.

 

Cijene

 

Kad su u pitanju cijene proizvoda na tržnici, one se u zadnje vrijeme nisu bitnije mijenjale. Tako se, primjerice, cijena luka i krumpira kreće od 1 do 1,50 maraka po kilogramu. Kilogram kupusa može se pronaći već za 70 feninga, i on je jedan od onih s liste najtraženijih proizvoda. Od ostalih proizvoda možemo istaknuti brokulu za koju treba izdvojiti i do 4 marke po kilogramu, cijena zelene salate je 3 marke, mrkvu možete pronaći za 2 marke, a poriluk za 3 marke, … Iako je kriza u zadnje vrijeme učinila svoje te se odrazila na prodaju na tržnici, prodavači su, ipak, zadovoljni prodajom. Vjeruju svojim stalnim kupcima i nadaju se da će se i u budućnosti njihov rad i trud isplatiti.

 

Antonija Bradvica | Dnevni list

Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja:

U komentarima je zabranjeno otvoreno vrijeđanje, bez obzira o kakvom je vrijeđanju riječ i na koga se odnosi. Ukoliko se ne slažete sa člankom ili nečijim mišljenjem slobodno to komentirajte, ali argumentirano i bez uvredljivih izraza.

Prilikom pisanja komentara pridržavajte se osnovnih pravila komuniciranja. Autori komentara prilikom pisanja moraju imati na umu da njihove IP adrese nisu zaštićene ni po kojoj osnovi i u skladu s tim trebaju paziti na sadržaj komentara za koji su sami odgovorni!

Korisničke komentare ljportal.com u bilo kojem trenutku može ukloniti s portala bez prethodne najave.

Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ljportal.com ni na koji način ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije.

 
Portal za društvenu dekontaminaciju Internet stranice sela Hardomilje hercegovina.info internet portal Mostar, Stolac, Neum i Čapljina hrvatska je stara djedovina Novosti iz Čitluka / Brotnja! Grude Online Internet stranice sela Klobuk Vaš kutak za odmor! 99,4 MHz Selo Vojnići

bottom
ib_m