top
ljubuški portal

Dobro došli na arhivske stranice LJ::portala  # 1.veljače 2009 - 21.veljače 2014 #Branitelji blokiraju granicu?
Petak, 07 Veljača 2014 16:53

braniteljiPojedine braniteljske udruge iz Zapadnohercegovačke županije, uslijed velikog nezadovoljstva načinom provedbe revizije branitelja i obustave isplate naknada, razmišljaju o blokadi graničnih prijelaza kako bi i na taj način pokušali ukazati na, kao navode, nepravdu koja im se konstantno nanosi.

Ovu informaciju potvrdio nam je izvor blizak Koordinaciji udruga proisteklih iz Domovinskog rata ZHŽ-a, kazavši kako su branitelji ogorčeni načinom na koji se Federalno ministarstvo za pitanja branitelja i invalida odnosi prema njima. Podsjetimo, resorni ministar Zukan Helez, uz suglasnost Vlade FBiH, još u prosincu donio je odluku o obustavi isplate braniteljskih naknada u općinama Posušje, Grude i Ljubuški pod obrazloženjem da se u navedenim općinama konstantno opstruira proces revizije. Nakon toga, branitelji iz ZHŽ-a su najavljivali prosvjede ispred stana ministra financija FBiH Ante Krajine, u čemu ih je spriječila policija. Prema našem izvoru, oni neće stati te će na sve dopuštene načine pokušati ukazati na gaženje njihovih prava, a jedna od budućih akcija mogla bi biti upravo blokada graničnih prijelaza s Hrvatskom. Ljubo Gavran, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO-a HB Posušje, kazao nam je kako branitelji održavaju sastanke i razmatraju sve mogućnosti, ali još uvijek nisu donijeli nikakvu službenu odluku o eventualnim blokadama graničnih prijelaza. Bilo kako bilo, jasno je kako se napetosti na relaciji braniteljskih udruga HVO-a iz ZHŽ-a – Federalno ministarstvo invalida i branitelja nastavljaju jer nitko ne želi niti milimetra odstupiti od svojih stavova.

 

Dragan Bradvica | Dnevni list

Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja:

U komentarima je zabranjeno otvoreno vrijeđanje, bez obzira o kakvom je vrijeđanju riječ i na koga se odnosi. Ukoliko se ne slažete sa člankom ili nečijim mišljenjem slobodno to komentirajte, ali argumentirano i bez uvredljivih izraza.

Prilikom pisanja komentara pridržavajte se osnovnih pravila komuniciranja. Autori komentara prilikom pisanja moraju imati na umu da njihove IP adrese nisu zaštićene ni po kojoj osnovi i u skladu s tim trebaju paziti na sadržaj komentara za koji su sami odgovorni!

Korisničke komentare ljportal.com u bilo kojem trenutku može ukloniti s portala bez prethodne najave.

Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ljportal.com ni na koji način ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije.

 
Portal za društvenu dekontaminaciju Internet stranice sela Hardomilje hercegovina.info internet portal Mostar, Stolac, Neum i Čapljina hrvatska je stara djedovina Novosti iz Čitluka / Brotnja! Grude Online Internet stranice sela Klobuk Vaš kutak za odmor! 99,4 MHz Selo Vojnići

bottom
ib_m