top
ljubuški portal

Dobro došli na arhivske stranice LJ::portala  # 1.veljače 2009 - 21.veljače 2014 #Hercegovina ne zaboravlja partizanski zločin nad franjevcima
Petak, 07 Veljača 2014 22:31

sopta loncar7. veljače 1945. ostat će jedan od najtužnijih dana u povijesti Širokog Brijega i ovog dijela Hercegovine. Komunističko partizanska banda poubijala je i zapalila fratre i franjevački samostan. Od tada do danas nikad nije prestalo obilježavanje ovog tužnog dana. Tako je bilo i ovog 7. veljače.

Molitveni program započeo je u 16 sati molitvom pred ratnim skloništem gdje su fratri ubijeni i zapaljeni, a nastavlja se u crkvi molitvom kraj groba gdje su pokopana 22 pobijena fratra i svetom misom zadušnicom koju je predvodio provincijal fra Miljenko Šteko. Nakon sv. mise pokopana su dvojica fratara, fra Martina Sopte i fra Slobodana Lončara, koji su pronađeni u Ljubuškom na Tomića njivi.

lj

lj

lj

lj

Ivan RAMIĆ | abcportal

Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja:

U komentarima je zabranjeno otvoreno vrijeđanje, bez obzira o kakvom je vrijeđanju riječ i na koga se odnosi. Ukoliko se ne slažete sa člankom ili nečijim mišljenjem slobodno to komentirajte, ali argumentirano i bez uvredljivih izraza.

Prilikom pisanja komentara pridržavajte se osnovnih pravila komuniciranja. Autori komentara prilikom pisanja moraju imati na umu da njihove IP adrese nisu zaštićene ni po kojoj osnovi i u skladu s tim trebaju paziti na sadržaj komentara za koji su sami odgovorni!

Korisničke komentare ljportal.com u bilo kojem trenutku može ukloniti s portala bez prethodne najave.

Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ljportal.com ni na koji način ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije.

 
Portal za društvenu dekontaminaciju Internet stranice sela Hardomilje hercegovina.info internet portal Mostar, Stolac, Neum i Čapljina hrvatska je stara djedovina Novosti iz Čitluka / Brotnja! Grude Online Internet stranice sela Klobuk Vaš kutak za odmor! 99,4 MHz Selo Vojnići

bottom
ib_m