top
ljubuški portal

Dobro došli na arhivske stranice LJ::portala  # 1.veljače 2009 - 21.veljače 2014 #U crkvi na Humcu služena sveta misa za bolesnike
Četvrtak, 13 Veljača 2014 12:55

humac misaSvake godine na spomen-dan Gospe Lurdske obilježava se Međunarodni dan bolesnika i zdravstvenih radnika. Tim povodom u župnoj crkvi na Humcu slavljena je sveta misa za sve bolesnike i zdravstvene djelatnike. Podsjetimo, Svjetski dan bolesnika obilježava se svake godine 11. veljače u mnogim zemljama diljem svijeta, a utemeljio ga

je papa Ivan Pavao II. 1992. godine kako bi skrenuo pozornost na bolesnike i njihove probleme.
Svrha obilježavanja ovog dana je podizanje svijesti šire javnosti o potrebama bolesnika te težnja za stvaranjem bolje zdravstvene i društvene zaštite koja će svakom oboljelom omogućiti dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu skrb. Namjera ovog dana je prisjetiti se i zahvaliti svima onima koji skrbe o bolesnicima, a to su zdravstveni i nezdravstveni radnici te brojni drugi djelatnici i volonteri koji svojim plemenitim radom brinu o potrebama bolesnih.
Tijekom mise svećenik je istaknuo kako nas ove godine papa Franjo u svojoj poruci za Dan bolesnika poziva pjesmom iz prve Ivanove poslanice, koja kaže da smo dužni živote položiti za braću.
“Večeras molimo za sve naše potrebe i bolesti, za sve one koji su bolesni na duši i tijelu da ih Gospodin ozdravi, da ih osnaži da strpljivo čekaju i nose svoju bolest. Braćo i sestre teško je biti bolestan, ali u bolestima utjehu pružaju oni koji su s nama, koji pružaju zdravstvenu pomoć”, istaknuo je on, dodajući kako se treba moliti da bolesnici pronađu Isusa, a zdravstveni djelatnici u njima prepoznaju Isusa.
Svjetski dan bolesnika obilježen je svečanim programom i u Domu “Sv. Josip Radnik”. Budući da dom nema stalne i sigurne izvore financiranja, tom prigodom Zajednica žena HDZ-a BiH “Kraljica Katarina Kosača” i Mladež HDZ-a BiH OO-a Ljubuški upriličili su posjet Domu i uručili prigodne darove za štićenike. Tijekom trajanja posjeta sestre milosrdnice svetog Vinka Paulskoga provele su prisutne kroz prostorije u kojima štićenice borave. Cijeli susret je prošao u ugodnom i toplom ozračju druženja s bakama te upotpunjen sv. misom koju je predvodio fra Tihomir Bazina, župni vikar na Čerinu.

 

Zorica Volarević | Dnevni list

Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja:

U komentarima je zabranjeno otvoreno vrijeđanje, bez obzira o kakvom je vrijeđanju riječ i na koga se odnosi. Ukoliko se ne slažete sa člankom ili nečijim mišljenjem slobodno to komentirajte, ali argumentirano i bez uvredljivih izraza.

Prilikom pisanja komentara pridržavajte se osnovnih pravila komuniciranja. Autori komentara prilikom pisanja moraju imati na umu da njihove IP adrese nisu zaštićene ni po kojoj osnovi i u skladu s tim trebaju paziti na sadržaj komentara za koji su sami odgovorni!

Korisničke komentare ljportal.com u bilo kojem trenutku može ukloniti s portala bez prethodne najave.

Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ljportal.com ni na koji način ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije.

 
Portal za društvenu dekontaminaciju Internet stranice sela Hardomilje hercegovina.info internet portal Mostar, Stolac, Neum i Čapljina hrvatska je stara djedovina Novosti iz Čitluka / Brotnja! Grude Online Internet stranice sela Klobuk Vaš kutak za odmor! 99,4 MHz Selo Vojnići

bottom
ib_m