top
ljubuški portal

Dobro došli na arhivske stranice LJ::portala  # 1.veljače 2009 - 21.veljače 2014 #U akciji darivanja krvi prikupljeno 38 doza
Petak, 14 Veljača 2014 15:42

darivanje krviCrveni križ Ljubuški u suradnji s Tranfuzijskim centrom Sveučilišne kliničke bolnice Mostar jučer je u prostorijama Gimnazije Ljubuški organizirao akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Ovo je prva građanska akcija darivanja krvi u ovoj godini na kojoj je prikupljeno je 38 doza krvi.

Prikupilo bi se i više, jer se prijavilo 46 ljudi, no, nažalost, njih osmero nije bilo podobno za davanje. U razgovoru s predsjednikom Kluba dragovoljnih darivatelja krvi općine Ljubuški Ivicom Bošnjakom doznajemo kako je zadovoljan odzivom te da su se u akciji odazvali najviše oni stalni, višestruki darivatelji koje susreće na svim akcijama, ali da se uključuju i mladi od kojih neki po prvi put darivaju krv. “Jako nam je drago da se mladi ljudi sve više uključuju u darivanje krvi i da je kod mladih proradila svijest, odnosno da shvaćaju da ovim činom pomažu drugim ljudima kojima je potrebna pomoć”, rekao je Bošnjak, dodajući da je izuzetno zahvalan svim darivateljima koji nesebično pomažu drugim ljudima na ovaj način. U Ljubuškom se održavaju dvije školske akcije na razini srednjih škola te dvije građanske akcije na koje se mogu odazvati svi građani. Darivanje ima svoj redoslijed, muškarci mogu darivati krv svaka tri mjeseca, a žene svaka četiri mjeseca, tako da se i akcije prilagođavaju tim vremenskim razmacima. Stoga se građanske akcije obično održavaju početkom proljeća i jeseni, a školske se ubace između njih. “Darivanje krvi je hvale vrijedan, plemenit čin, stoga se nadamo da će u budućnosti broj darivatelja biti što veći”, poručio je Bošnjak.

 

Antonija Bradvica | Dnevni list

Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja:

U komentarima je zabranjeno otvoreno vrijeđanje, bez obzira o kakvom je vrijeđanju riječ i na koga se odnosi. Ukoliko se ne slažete sa člankom ili nečijim mišljenjem slobodno to komentirajte, ali argumentirano i bez uvredljivih izraza.

Prilikom pisanja komentara pridržavajte se osnovnih pravila komuniciranja. Autori komentara prilikom pisanja moraju imati na umu da njihove IP adrese nisu zaštićene ni po kojoj osnovi i u skladu s tim trebaju paziti na sadržaj komentara za koji su sami odgovorni!

Korisničke komentare ljportal.com u bilo kojem trenutku može ukloniti s portala bez prethodne najave.

Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ljportal.com ni na koji način ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije.

 
Portal za društvenu dekontaminaciju Internet stranice sela Hardomilje hercegovina.info internet portal Mostar, Stolac, Neum i Čapljina hrvatska je stara djedovina Novosti iz Čitluka / Brotnja! Grude Online Internet stranice sela Klobuk Vaš kutak za odmor! 99,4 MHz Selo Vojnići

bottom
ib_m