top
ljubuški portal

Dobro došli na arhivske stranice LJ::portala  # 1.veljače 2009 - 21.veljače 2014 #Misu na Bleiburškom polju predslavi biskup Perić
Srijeda, 15 Travanj 2009 00:07
bleiburgOvogodišnja središnja komemoracija žrtava Bleiburške tragedije i Hrvatskog križnog puta na Bleiburškom polju u Austriji održat će se u subotu ,16. svibnja, tradicionalno pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora.

Svetu misu služit će mostarsko-duvanjski biskup Ratko Perić, a izravan prijenos ići će putem HTV-a i HKR-a, najavio je organizacijski odbor na konferenciji za novinare u Zagrebu.


Ravnatelj Ureda za inozemnu pastvu Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine vlč. Ante Kutleša predstavljajući vjerski dio programa komemoracije, uputio je poziv svima koji žele hodočastiti u Bleiburg da to učine na način koji očituje poštovanje svim žrtvama bleiburške tragedije.

Bilo je govora i o planovima za uređenje spomen-područja na Bleiburškom polju gdje će se izgraditi muzeja bleiburških žrtava i hrvatsko vojno groblje na koje će se prenijeti posmrtni ostaci s okolnih polja. Sve bi se trebalo ostvariti u roku od tri do pet godina.

Na kraju predstavljanja Počasni bleiburški vod uručio je Zlatnu medalju 'Križni put' Hrvatskom žrtvoslovnom društvu i Uredu za inozemnu pastvu HBK i BK BiH za izuzetan doprinos u istraživanju istine o žrtvama Bleiburške tragedije i Hrvatskog križnog puta te očuvanju uspomene na njih.

Predsjednik Hrvatskog žrtvoslovnog društva Zvonimir Šeparović osvrnuo se na posjet mjestu masovnoga stratište Barbarin rov – Huda jama u Sloveniji s kojeg se netom prije početka konferencije vratila delegacija.

Sa žaljenjem je konstatirao kako još uvijek za događanja po završetku Drugog svjetskog rata nitko nije odgovarao unatoč započetim istražnim radnjama. Stoga je pozvao hrvatske vlasti da pokrenu i dovrše istražne radnje kako bi se pokazalo da je zločin postojao.

(Ika)Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja:

U komentarima je zabranjeno otvoreno vrijeđanje, bez obzira o kakvom je vrijeđanju riječ i na koga se odnosi. Ukoliko se ne slažete sa člankom ili nečijim mišljenjem slobodno to komentirajte, ali argumentirano i bez uvredljivih izraza.

Prilikom pisanja komentara pridržavajte se osnovnih pravila komuniciranja. Autori komentara prilikom pisanja moraju imati na umu da njihove IP adrese nisu zaštićene ni po kojoj osnovi i u skladu s tim trebaju paziti na sadržaj komentara za koji su sami odgovorni!

Korisničke komentare ljportal.com u bilo kojem trenutku može ukloniti s portala bez prethodne najave.

Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ljportal.com ni na koji način ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije.

 
Portal za društvenu dekontaminaciju Internet stranice sela Hardomilje hercegovina.info internet portal Mostar, Stolac, Neum i Čapljina hrvatska je stara djedovina Novosti iz Čitluka / Brotnja! Grude Online Internet stranice sela Klobuk Vaš kutak za odmor! 99,4 MHz Selo Vojnići

bottom
ib_m