top
ljubuški portal

Dobro došli na arhivske stranice LJ::portala  # 1.veljače 2009 - 21.veljače 2014 #Glasujte za Andreu Prusinu na izboru za Najsportaša BiH
Četvrtak, 28 Studeni 2013 23:05

andrea prusina lokAndrea Prusina rođena je 4. ožujka 1987. godine u Ljubuškom. Svoju veoma uspješnu rukometnu karijeru počela je u svom rodnom gradu, koji je poznat kao centar rukometa u Hercegovini.
No, svoje najveće uspjehe nije ostvarila sa matičnim klubom Ljubuškim, nego sa mostarskim Zrinjskim

, čiji je dres nosila nekoliko sezona, sve do prošle, koja je za nju bila nezaboravna. Naravno, sjajne partije u dresu mostarskog kluba odvele su je stepenicu više u zagrebačku Lokomotivu.
Sa Zrinjskim je 2013. godine osvojila naslov šampiona BiH i to nakon čak šest godina dominacije banjalučkog Borca. U veoma uzbudljivoj završnici Premijer lige Mostarke su, predvođene Andreom Prusinom, prve prošle kroz cilj i zasluženo proslavile titulu.

altU Europi popularne "plemkinje" odigrale su sjajno. Stigle su do četvrtfinala Challenge kupa, gdje ih je zaustavio kasniji finalista Fantazilend iz Samobora. Zrinjski je do četvrtfinala stigao eliminiravši austrijski Union Korneburg i makedonsko Kumanovo. Na putu do tog povijesnog uspjeha za Zrinjski predvodila ih je upravo Prusina sa čak 42 gola, što ju je svrstalo na šesto mjesto liste strijelaca Challenge kupa. U prosjeku je postizala sedam golova po utakmici.
Nažalost, Prusina svoj raskošni talenat, sada već i kvalitet, nije mogla prikazati i u dresu reprezentacije BiH jer ženski nacionalni rukometni tim naše zemlje ne postoji. Svečana manifestacija 13. tradicionalnog Izbora najboljeg sportaša BiH u 2013. godini u organizaciji "Nezavisnih novina" i BHRT biće održana 16. prosinca  u sarajevskom hotelu "Holiday", s početkom u 20 sati, uz direktan prijenos na BHT 1. Pokrovitelj najrelevantnijeg izbora ovakve vrste u našoj zemlji je Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH. Predsjednik stručnog žirija je Dragan Marković, a partner Izbora je Olimpijski odbor BiH, krovna bh. sportska institucija. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Link za glasovanje:

Nezavisne novine

Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja:

U komentarima je zabranjeno otvoreno vrijeđanje, bez obzira o kakvom je vrijeđanju riječ i na koga se odnosi. Ukoliko se ne slažete sa člankom ili nečijim mišljenjem slobodno to komentirajte, ali argumentirano i bez uvredljivih izraza.

Prilikom pisanja komentara pridržavajte se osnovnih pravila komuniciranja. Autori komentara prilikom pisanja moraju imati na umu da njihove IP adrese nisu zaštićene ni po kojoj osnovi i u skladu s tim trebaju paziti na sadržaj komentara za koji su sami odgovorni!

Korisničke komentare ljportal.com u bilo kojem trenutku može ukloniti s portala bez prethodne najave.

Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ljportal.com ni na koji način ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije.

 
Portal za društvenu dekontaminaciju Internet stranice sela Hardomilje hercegovina.info internet portal Mostar, Stolac, Neum i Čapljina hrvatska je stara djedovina Novosti iz Čitluka / Brotnja! Grude Online Internet stranice sela Klobuk Vaš kutak za odmor! 99,4 MHz Selo Vojnići

bottom
ib_m