top
ljubuški portal

Dobro došli na arhivske stranice LJ::portala  # 1.veljače 2009 - 21.veljače 2014 #Trener Jerkić: Ponosni na 2. mjesto u Ligi mladih i Majićevu broncu iz Zadra
Petak, 13 Prosinac 2013 23:41

boks copy copyIza Boksačkog kluba Ljubuški još je jedna uspješna godina. Zapažen nastup u Ligi mladih FBiH te nekoliko istaknutih rezultata u pojedinačnoj konkurenciji Ljubušake su učinili zadovoljnim još jednu godinu, iako je klub u 2013. pratilo i dosta problema, uglavnom financijske prirode.

 

- Ove smo godine odradili dosta mečeva, a najviše nas raduje drugo mjesto u ekipnoj seniorskoj konkurenciji u Ligi mladih Federacije BiH, rekao nam je glavni trener, zapravo alfa i omega kluba, Miro Jerković.
Pamti on, kao i drugi trener Željko Vukšić, i bolje godine od osnivanja kluba 2004., no s obzirom na okolnosti minulom je poprilično zadovoljan.
- Godine 2009. imali smo i reprezentativne boksače u svojim redovima, Sašu Jahića u lakoj i Marija Grgića u superteškoj kategoriji, ali zbog ne baš sjajne financijske situacije taj je cilj posljednjih godina bilo teško pratiti, istaknuo je Jerković, dodavši: Za veće stvari potrebno je da to netko prepozna, podrži nas. Ali svejedno imamo oko 30 redovitih članova s kojima radimo u gradskoj dvorani, s čime smo zadovoljni. Sada smo koncentrirani na olimpijski boks, amaterski je što se tiče nas prošlost.
Ipak, i u današnjem vremenu, koje baš i nema velikog razumijevanja za boks, boksačkom klubu Ljubuški ide dobro…
- Drugo mjesto u Ligi mladih za nas je veliki uspjeh, posebno uzevši u obzir da se natjecalo 15 klubova. A mogli smo biti i prvi da smo u posljednjem kolu imali više sreće kod ždrijeba. Ovako, prvo smo mjesto izgubili za jedan bod, što je nesretno, ali mi smo na kraju ipak zadovoljni.
Boško Mišić (srednja), Pero Primorac (poluteška), Tomislav Hrstić (poluteška), Jetmir Uzmaj (teška), Silvijo Mikulić (superteška) koji je skupio najviše bodova, Jerko Bebek (velter), Ante Primorac (teška), Josip Nosić (superteška) te mlađi boksači, pioniri i juniori Viktor Miličević, Milan Boras, Ivan Majić i Gojko Vukšić iznijeli su teret nastupa u Ligi mladih, no to natjecanje nije donijelo jedini uspjeh u 2013.
- Na državnom prvenstvu Hrvatske u Zadru naš kapetan Jure Majić, boksajući za BK Diabolik, odnio je treće mjesto, što je za nas zaista veliko, istaknuo je Jerkić.

 

Povratak u Premier ligu

 

BK Ljubuški je možda zaokružio uspješnu 2013., no u klubu se jednako raduju i izazovima koje donosi sljedeća godina.
- Na proljeće nas čeka državno prvenstvo BiH, a vjerojatno će opet doći do pokretanja Premier lige, u kojoj smo, dok je bila aktivna, bilježili zapažene rezultate…, bilo smo treći jedne sezone.

lj

 

Slaven Nikšić | Dnevni list

Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja:

U komentarima je zabranjeno otvoreno vrijeđanje, bez obzira o kakvom je vrijeđanju riječ i na koga se odnosi. Ukoliko se ne slažete sa člankom ili nečijim mišljenjem slobodno to komentirajte, ali argumentirano i bez uvredljivih izraza.

Prilikom pisanja komentara pridržavajte se osnovnih pravila komuniciranja. Autori komentara prilikom pisanja moraju imati na umu da njihove IP adrese nisu zaštićene ni po kojoj osnovi i u skladu s tim trebaju paziti na sadržaj komentara za koji su sami odgovorni!

Korisničke komentare ljportal.com u bilo kojem trenutku može ukloniti s portala bez prethodne najave.

Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ljportal.com ni na koji način ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije.

 
Portal za društvenu dekontaminaciju Internet stranice sela Hardomilje hercegovina.info internet portal Mostar, Stolac, Neum i Čapljina hrvatska je stara djedovina Novosti iz Čitluka / Brotnja! Grude Online Internet stranice sela Klobuk Vaš kutak za odmor! 99,4 MHz Selo Vojnići

bottom
ib_m