top
ljubuški portal

Dobro došli na arhivske stranice LJ::portala  # 1.veljače 2009 - 21.veljače 2014 #Ante Pavlak donio nove gostujuće bodove Izviđaču
Subota, 14 Prosinac 2013 11:50

ante pavlakSinoć su odigrana tri susreta 14. kola Premijer lige za rukometaše, a čast gostiju je spasio Izviđač pobjedom u Gradačcu. U Zenici je bio Čelik bolji od Sloge iz Doboja, a Zeničani su do pobjede stigli izvrsnom igrom u drugom poluvremenu. Dobojlije su sve do 33. minute imali vodstvo, ali su nakon toga domaći predvođeni Huremom, Begagićem i

Kadićem preokrenuli utakmicu i osigurali novu pobjedu nakon debakla u Ljubuškom u prošlom kolu.

Najbolji u redovima Zeničana bio je Begagić sa 10 golova, dok su Kadić i Hurem postigli po sedam. U ekipi Sloge najraspoloženiji je bio Stanković sa šest, dok je Bosić dao gol manje.

U Gradačcu je Izviđač predvođen raspoloženim Zeljićem (9. pogodaka) u završnici utakmice savladao Gradačac rezultatom 26:25. Pri rezultatom 25:25 nekoliko sekundi prije kraj za novo gostujuće slavlje Ljubušaka pogoddio je Pavlak.Na poluvremenu su gosti iz Ljubuškog imali prednost 15:13.

Nenad Zeljić sa devet, te pomenuti Ante Pavlak sa četiri pogotka bili su najefikasniji kod Skauta, dok su Haris Pedić sa deset, te Almir Doborac sa sedam pogodaka bili najefikasniji kod Gradačca.

Nakon veoma loših igara tijekom ove sezone, rukometaši Goražda su konačno pokazali koliko mogu i večeras su zasluženo s uvjerljivih 37:26 savladali Prijedor.

Stefan Grujić sa devet, te Dinko Dedović i Damir Delić sa po šest pogodaka bili su najefikasniji kod Goražda, dok su Dejan Unčanin sa šest, te Momčilo Mandić sa pet pogodaka bili najefikasniji kod Prijedora.

Sutra se sastaju: Zrinjski - Kozara (17), Krivaja - Vogošća (19), Bosna - Maglaj (20), Čapljina - Derventa (20) i Gračanica - Konjuh (20).

BH RUKOMET

Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja:

U komentarima je zabranjeno otvoreno vrijeđanje, bez obzira o kakvom je vrijeđanju riječ i na koga se odnosi. Ukoliko se ne slažete sa člankom ili nečijim mišljenjem slobodno to komentirajte, ali argumentirano i bez uvredljivih izraza.

Prilikom pisanja komentara pridržavajte se osnovnih pravila komuniciranja. Autori komentara prilikom pisanja moraju imati na umu da njihove IP adrese nisu zaštićene ni po kojoj osnovi i u skladu s tim trebaju paziti na sadržaj komentara za koji su sami odgovorni!

Korisničke komentare ljportal.com u bilo kojem trenutku može ukloniti s portala bez prethodne najave.

Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ljportal.com ni na koji način ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije.

 
Portal za društvenu dekontaminaciju Internet stranice sela Hardomilje hercegovina.info internet portal Mostar, Stolac, Neum i Čapljina hrvatska je stara djedovina Novosti iz Čitluka / Brotnja! Grude Online Internet stranice sela Klobuk Vaš kutak za odmor! 99,4 MHz Selo Vojnići

bottom
ib_m