top
ljubuški portal

Dobro došli na arhivske stranice LJ::portala  # 1.veljače 2009 - 21.veljače 2014 #Pehar: Stojim iza svake svoje odluke
Utorak, 24 Veljača 2009 17:14
Nadali smo se da će priča oko mučnih događaja poslije utakmice polufinala Kupa biti zaključena, ali još uvijek se vuku repovi zbog suđenja sa susreta Zrinjskog i Širokog. Podsjećamo, mostarski Zrinjski je suca Dražena Pehara optužio da je izravan krivac što se mostarski nije našao u finalu, a Josip Sesar išao je i dalje pa je Pehara optužio za manjak ljudskih kvaliteta i apelirao da se ovom Ljubušaku zabrani pristup na utakmice Zrinjskog i u mostarsku dvoranu.

 Reagirao je i prozvani sudac kojemu, kako kaže, sudački kodeks ne dopušta iznošenje stava u medijima, ali da “nije mogao više trpjeti udarce ispod pojasa”.

 - Sesar kaže da bi mi trebalo zabraniti pristup u dvoranu, ali dok je on bio tko zna gdje, ja sam branio Mostar i tu dvoranu. Da nije bilo ljudi kakav je Pehar, Sesar ne bi imao gdje igrati, kaže sam Pehar za Dnevni list koji dodaje kako je Sesaru bio drag “dok mu je trebao”.
 - U NLB ligi sam ga držao kao brata, jer je često znao zapomagati “Zemo, pomozi”! Zato neće meni Sesar držati predavanja. On je veliki neradnik, to svi znaju, pa sada preko mene pokušava naći opravdanja za neuspjehe, ali Pehar nije svirao ni pod čijim notama, niti će ikad, dodaje vidno ogorčeni sudac.

Ne mogu ciljeve ostvarivati preko tuđih leđa

Najveća bura se dignula jer je Pehar u zadnjim sekundama dosudio prekršaj uz slobodno bacanje za Široki iz kojeg je branitelj naslova osigurao pobjedu. Iza svoje odluke i sada stoji.
 - Prekršaj je bio milijun posto! I to napravili su ga dva igrača i Sesar i Gligora. Znam psihologiju igrača i vidio sam po Gligorinoj reakciji da je kriv za prekršaj, ali ga je valjda ponijela atmosfera pa se i on bunio. Znam da je to odlučilo utakmicu, ali da ga nisam svirao opet bih odlučio utakmicu, jer bi bilo na štetu protivnika. No, nepravedno, ističe Pehar dodavši kako je ta odluka bila rezultat njegove hrabrosti da donese odluku koja je presuđuje utakmicu.
- Sudac nema pravo nešto ne vidjeti. Ako je vidio prekršaj, on ga mora dosuditi, bez obzira koji rezultat bio i koliko vremena ostalo. Iz Zrinjskog me napadaju zbog nekih paušalnih ocjena iz kojih se vidi da pravila baš i ne poznaju. Shvaćam njihova ulaganja i shvaćam da su jako željeli to finale, ali ne mogu ciljeve ostvarivati preko tuđih leđa, zaključio je Dražen Pehar.

Rivalstvo izvan zdravog razuma

Pehara je pogodila i izjava člana uprave Zrinjskog Marija Vrankića da je “Pehar bolestan um”. Za izjavu kaže da je “izvan svake pameti”, a smatra da je sav bijes Zrinjskog samo rezultat njihovih “kompleksa od Širokog”.
 - Stvorilo se rivalstvo između Širokog i Zrinjskog koje bi bilo u redu, da nije prešlo granice zdravog razuma. Uvjeren sam da ih je bilo koji drugi klub umjesto Širokog pobijedio u Mostaru, da ne bi riječ rekli, ističe Dražen Pehar.

Progledavali smo kroz prste Zrinjskom


Košarkaški sudac iz Ljubuškog smatra kako bi snimku utakmice između Zrinjskog i Širokog trebali pogledati neutralni stručnjaci koji bi “našli odluka koje su bile na štetu pobjedničke momčadi”.
 - Primjerice, da je situacija u kojoj su se zakačili igrač Širokog Thomas i Tomović iz Zrinjskog bila u mom polju odgovornosti, ja bih drukčije reagirao. Tomović i Thomas bi dobili tehničke pogreške, a Mladen Gligora, koji je namjerno udario Thomasa, morao bi biti isključen. U toj situaciji smo progledali kroz prste Zrinjskom, naglašava Pehar.

 

Piše: Igor Marinovi, DL

Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja:

U komentarima je zabranjeno otvoreno vrijeđanje, bez obzira o kakvom je vrijeđanju riječ i na koga se odnosi. Ukoliko se ne slažete sa člankom ili nečijim mišljenjem slobodno to komentirajte, ali argumentirano i bez uvredljivih izraza.

Prilikom pisanja komentara pridržavajte se osnovnih pravila komuniciranja. Autori komentara prilikom pisanja moraju imati na umu da njihove IP adrese nisu zaštićene ni po kojoj osnovi i u skladu s tim trebaju paziti na sadržaj komentara za koji su sami odgovorni!

Korisničke komentare ljportal.com u bilo kojem trenutku može ukloniti s portala bez prethodne najave.

Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ljportal.com ni na koji način ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije.

 
Portal za društvenu dekontaminaciju Internet stranice sela Hardomilje hercegovina.info internet portal Mostar, Stolac, Neum i Čapljina hrvatska je stara djedovina Novosti iz Čitluka / Brotnja! Grude Online Internet stranice sela Klobuk Vaš kutak za odmor! 99,4 MHz Selo Vojnići

bottom
ib_m